Основні помилки під час використання мультиварки, через які страви виходять несмачними

Готувати у мультиварці легко, якщо знаєте правила.

Мультиварка, як випливає з назви, покликана замінити собою відразу кілька кухонних пристроїв. Головна її гідність полягає в тому, що не треба стежити за процесом. Але іноді їжа все ж виходить не такою, як очікувалося. Зазвичай, у цього буває всього кілька причин, інформує Ukr.Media.

Забагато продуктів

Кухарі рекомендують заповнювати чашу мультиварки наполовину або навіть на одну третину. Особливо це актуально при готуванні м'ясних страв. У обмежених умовах волокна погано проварюються, не віддають сік, залишаються жорсткими.

Неправильний режим

Більшість моделей оснащені двома режимами потужності — мінімальним і максимальним. Для пісних страв підійде другий варіант (щоб не пересушити), для жирних — перший, щоб страва вийшла ніжною. Важливо пам'ятати, що на мінімальній потужності їжа буде готуватися повільніше.

Часте відкривання кришки

Нема потреби постійно відкривати кришку і перемішувати продукти. Температура всередині через це падає, і їжа готується довше. Можна залишити все як є, страва вийде ароматною і апетитною.

Виливання надлишків рідини

Після тушкування м'ясних шматочків не виливайте сік. Змішайте його з борошном і крохмалем — отримаєте відмінну підливу до гарніру.

Приготування курки зі шкірою

При приготуванні курки в мультиварці рекомендується зняти з неї шкіру. Не потрібно чекати, що вона засмажиться, як в духовці або на сковороді. Крім іншого, деякі експерти зовсім не радять готувати покупну курку зі шкірою, так як в ній можуть накопичуватися шкідливі речовини.

Несвоєчасне додавання приправи

Якщо в рецепті говориться, що потрібно додати приправу, додавати її краще ближче до кінця готування. Якщо приправляти страву раніше, спеції втратять смак і аромат, страва вийде пересоленою.

Силіконовий ущільнювач

При появі підозрілого аромату слід звернути увагу на ущільнювач, розташований на кришці. Швидше за все, справа в ньому. Гумка зроблена з силікону, вона швидко забруднюється і вбирає сторонні запахи. Промивати її рекомендується після кожного сеансу.

Источник