Помилки, через які ваші продукти в холодильнику швидко псуються

Іноді ми самі провокуємо побутові неприємності, але зовсім не спеціально, а через незнання.

Питання умов зберігання продуктів актуальне для всіх господинь. Від цього залежить те, наскільки довго вони будуть залишатися свіжими і придатними для вживання. У статті розповімо про те, які продукти ми найчастіше зберігаємо неправильно, інформує Ukr.Media.

Яйця в дверцятах холодильника

Такий продукт харчування як яйця птахів не виносить коливання температур. Через дверцята, які постійно то відкриваються, то закриваються, білок і жовток псуються або просто «тухнуть». Правильніше залишати яйця в відсіку для овочів або на центральній полиці холодильника.

Молоко в дверцятах холодильника

У молока є схожа історія. У дверцятах воно швидше псується і втрачає свою корисність. Молоко краще ставити в холодні частини холодильника, але так щоб воно не замерзло! А в дверцята вірніше буде покласти вершкове масло, рідкі приправи і соуси.

Їжа, яка не закипіла

При розігріві їжі необхідно доводити її до кипіння — таким чином вбиваються шкідливі бактерії. До того ж так їжа менше псується: наприклад, бульйони і супи не темніють, а смажена їжа не накопичує холестерин.

Повернення їжі в каструлю

Якщо хочете розігріти їжу — краще робити це в іншій посудині, а не в тій, що вона розміщувалася. Це допомагає припинити поширення хвороботворних бактерій. Зберігати каструлі і сковороди з приготовленою їжею правильніше на верхній полиці холодильника.

Овочі та фрукти в одному відсіку

У перший ящик можна покласти ті продукти, які швидше виділяють етилен (газ, який з'являється при дозріванні овочів і фруктів). Це, наприклад, помідори, груші та сливи. В інший ящик — ті, які виділяють його менше: огірки, морква, картопля, салат і яблука.

Яблука поза холодильником

Яблука зберігаються в холодильнику значно довше (до 10-12 тижнів), ніж без нього. При кімнатній температурі ці фрукти зіпсуються явно швидше.

Мокра зелень в холодильнику

Якщо не просушити зелень і трави перед тим, як помістити в холодильник, вони дуже швидко з яскравих букетів перетворяться в «ганчірочки». Їх варто загорнути їх в паперовий рушник і ретельно промокнути. Це збереже продуктам свіжість.

Хліб у холодильнику

Хліб, як і будь-яку іншу випічку, краще тримати в теплих місцях. Однак якщо хочете з'їсти буханець пізніше — можна покласти його в морозилку, перед цим нарізавши на шматочки. Таким чином хліб не залежиться і не запліснявіє.

Цибуля і часник в умовах вологості

Цибуля і часник дуже бояться вологи, через що швидко пліснявіють. Кращим місцем зберігання для них буде сухий і темний ящик, а від холодильника краще відмовитися.

Миття ягід

Ягоди не слід мити, якщо не хочете з'їсти їх в найближчу годину. Якщо ці продукти виявляться в холодильнику у вологому стані — вони швидко перетворяться в кашу, яку залишиться тільки заморозити.

Теплий фарш в холодильнику

Розморожений фарш кімнатної температури краще відразу приготувати або відправити в морозилку. Без термічної обробки або без заморозки в м'ясі швидко розмножаться бактерії.

Поради складені з опорою на дослідження вчених в області дієтології. Тому користуйтеся і зберігайте продукти довше!

Источник