Поради для людей, які прагнуть вийти із зони комфорту

Це дійсно працює!

Виходити із зони комфорту складно, але це безперечно варто того. Особливо, якщо Ви бізнесмен-початківець або тільки думаєте розпочати свою справу. Ця «подорож» може виявитися найбільш цікавою й важливою в житті. У кінці шляху чекає нагорода — виконання бажань, успіх у роботі та інші справи, інформує Ukr.Media.

Пропонуємо 8 порад, які підійдуть для щоденного використання в будь-якій сфері життя.

Визначте, із чого почати

Перший крок — розібратися, що ж входить у Вашу «зелену» зону, а що — ні. Зрозуміти, що знаходиться за її межами та дійсно зможе допомогти в житті. Зізнайтеся, що вже давно пора почати діяти для досягнення успіху, але Ви не наважуєтеся. Щоб краще візуалізувати цей етап, спробуйте наступну вправу: накресліть звичайне коло (це Ваша зона комфорту), а за ним напишіть все, чого боїтесь.

Поставте перші цілі

Коли Ви подивитеся на коло з попереднього пункту — ставте цілі, які допоможуть розвіяти страхи. Наприклад, Ви боїтеся знайомитися з новими людьми. Важливо зрозуміти, чому виник такий страх: можливо Ви соромитеся своєї зовнішності, голосу або не впевнені в тому, що будете цікаві людям. Визначивши причину, починайте працювати з нею. Вчіться говорити якомога впевненіше й через «не хочу», знайомтеся все частіше, поки це не стане звичною справою для Вас.

Будьте чесним із собою

Не вигадуйте виправдання, якщо не можете приступити до реалізації мети — це лише через острах. Не кажіть, що не маєте часу або заважають зовнішні обставини. Коли Ви будете чесним із собою й відкрито подивитеся в обличчя страху, подолати його буде набагато легше.

Змінюйте обстановку та звички

Часто до внутрішніх змін призводять зовнішні, навіть якщо це незначна перестановка в будинку або нове меню на сніданок. Почніть змінювати обстановку навколо себе, спочатку з дрібниць, а потім переходьте до серйозніших змін. Кружляйте маршрутами, яких раніше уникали. Позбудьтеся того, чим давно не користувалися. Замініть ці речі новими, гарними та практичними, які будуть приносити задоволення.

Заплануйте генеральне прибирання або навіть ремонт. Знайдіть цікаві рецепти, спробуйте незвичні для себе смакові поєднання. Змініть імідж або знайдіть час для хобі, яке давно відкладали на потім. Способів змінити своє життя дуже багато. Тільки вибирайте дійсно те, що змусить Вас радіти, а не буде викликати дискомфорт.

Отримуйте задоволення від шляху до мети

Зона комфорту має велику цінність, тому що в ній завжди зрозуміло, чого чекати. Коли виходиш за її межі, це відчуття втрачається. Але крім неприємних емоцій, за Вашими рамками чекають цікаві відкриття та нові враження. Тому не думайте про свої тривоги, зосередьтеся саме на приємних емоціях. Отримуйте задоволення від самого процесу подолання себе, не надто зациклюючись на кінцевому результаті.

Радійте новому

Довге перебування в зоні комфорту загрожує тим, що новизна зникає з життя та Ви перестаєте відчувати приємне хвилювання в передчутті чогось незвіданого. Коли Ви почнете йти до мети, навколо відбуватимуться нові, незвичні речі. Спробуйте щиро порадіти цьому, замість того, щоб впадати в паніку.

Оточуйте себе правильними людьми

Оточення дуже сильно впливає на наш світогляд і звички. Тому важливо знаходитися з тими людьми, які будуть надихати на нові звершення та зміни. Знайдіть у своїй сфері рольові моделі, у яких можна навчитися чомусь новому. Намагайтеся перейняти їх досвід не тільки в роботі, але і в іншому. Звертайте увагу, як люди, які не обмежені зоною комфорту, розмірковують, кажуть, приймають рішення. Наслідуючи їх звичкам, Ви незабаром і сам, непомітно для себе, звільнитеся від старих стереотипів. До того ж ці люди можуть додати до Вашого життя безліч яскравих вражень. Наприклад, запропонуйте товаришу організувати ваше дозвілля, і Ви здивуєтеся, скільки всього втратили раніше.

Частіше погоджуйтеся

Розпочніть говорити «Так» тим речам, яких раніше уникали: зустрічам, проєкт, викликам. Навіть якщо спочатку страшно, все одно погоджуйтеся, це найпростіший і найшвидший спосіб розширити свої безпечні кордони. Звичайно, діяти собі на шкоду теж не варто, але, ми впевнені, що періодично трапляються можливості, що здаються привабливими, але через сумніви Ви їх упускаєте. Час змінюватися!

Нерідко люди продовжують залишатися у власній тіні страхів, щиро вважаючи, що так набагато зручніше та безпечніше. Вони ходять на роботу, яку терпіти не можуть, спілкуються з неприємними людьми, проводять дні в нудній рутині й ніколи не ризикують. На жаль, змінити обставини або інших людей неможливо. Але можна змінити своє ставлення до них.

Вихід із зони комфорту починається з переоцінки поглядів на всі події в житті й оточення. Коли Ви зрозумієте, у чому суть та користь руйнування своїх звичних рамок, то почнете швидше рухатися до мрій та цілей. Потрібно зробити лише один маленький крок.

Источник