Порушиться кровообіг: поширені помилки при виборі теплих шкарпеток

Які шкарпетки найкраще купувати на зиму.

Лікарі попереджають, що не можна носити шкарпетки не за розміром. Взимку важливо одягатися за погодою: потрібно і не замерзнути, і не спітніти, але головне тримати в теплі ноги. За це у нас зазвичай відповідає якісне взуття, але виявилося, що вибір шкарпеток — завдання теж із зірочкою. Розповідаємо, яких помилок краще не припускатися під час їхнього вибору, щоб собі не нашкодити, інформує Ukr.Media.

Особливе завдання на шкарпетки покладається саме взимку, адже в цю пору року їм доводиться і відводити вологу, і гріти, і забезпечувати комфорт. Найчастіші помилки при виборі цього елемента гардероба назвали експерти.

Купувати тісні

Якщо шкарпетки будуть занадто щільно сидіти на нозі, то є ймовірність заробити врослий ніготь, набряки і порушити кровообіг у цій ділянці. Останнє особливо небезпечно для людей з варикозом і літніх. Поєднання щільної шкарпетки і невдалого розташування шва може тільки посилити дискомфорт.

Звісно, цій критиці не підлягає компресійна білизна, вона надає правильну підтримку судинам і не допускає застою крові та лімфи.

Одягати занадто великі шкарпетки

Шкідливі, як виявилося, не тільки тісні шкарпетки, а й занадто великі. Такі можуть зморщитися і призвести до мозолів. А ті, своєю чергою, до інфекцій. Плюс у великих шкарпетках нога постійно ковзатиме і соватиметься в черевику. Взимку така прогулянка може легко закінчитися падінням. При синдромі діабетичної стопи (ускладнення цукрового діабету) такі шкарпетки — взагалі небезпечна історія. Навіть маленькі травми можуть обернутися серйозними наслідками.

Шкарпетки з аплікаціями теж можуть травмувати шкіру.

Носити синтетичні шкарпетки

У таких шкарпетках нога може потіти і грітися, а отже, мікробам там теж сподобається. Але навіть якщо ви не підхопите мікоз (паразитичний грибок), то синтетика однаково може викликати алергію і подразнення на шкірі.

Носити бавовняні шкарпетки

На зиму такі теж не годяться. Вони зовсім не відводять вологу, а отже, якщо нога спітніє, то ноги в таких шкарпетках можуть замерзнути.

Термошкарпетки на кожен день

Термошкарпетки і теплі шкарпетки — це різні речі, зазначили експерти. Завдання перших — не гріти, а зберігати тепло. Саме тому наявність вовни мериноса в них — рекламний хід. Термоефект дають саме синтетичні шкарпетки. Але ходити в таких цілий день — точно не варіант. Тож термошкарпетки краще надягати на час холодної прогулянки, а не для носіння на кожен день.

Одягати дві пари, щоб тепліше було

Такий спосіб зігріти ноги в зимову погоду теж не найкращий. Все тому, що в кількох парах нозі, найімовірніше, буде тісно в черевику. Плюс нога виявиться сильно стиснутою, а отже, кровообіг порушиться. Тобто можна тільки відморозити собі ноги, а не зігріти.

Які шкарпетки вибрати

Фахівці рекомендують придбати для зими тонкі вовняні та кашемірові шкарпетки. Натуральна тканина і зігріє, і не створить парникового ефекту.

Источник