Правила, які навчать вас фінансовій грамотності і допоможуть стати багатшими

Фінансова грамотність в 4 простих правилах.

Уміння правильно поводитися з грошима — це запорука успіху для будь-якої людини. Експерти розповіли про декілька правил, які навчать вас грамотності і допоможуть стати багатшими, інформує Ukr.Media.

Існує як мінімум п'ять важливих фінансових питань, на які повинна знати відповідь кожна доросла людина. Це основа фінансової грамотності. Є також і чотири простих правила, яким повинен слідувати той, хто хоче збагатитися і стати успішніше.

Навчіться збирати навіть при маленьких доходах

Будь-які раптові надходження коштів відкладайте, а не спускайте на щось марне. Це цілком реально робити, маючи навіть скромний дохід. Найбагатші люди світу не тринькають гроші. Вони збирають їх і вкладають в щось нове. Не купуйте те, що дорого коштує і падає в ціні. Наприклад, якщо ви купуєте машину, пам'ятайте, що вона втрачає вартість. Таку покупку можна виправдати лише гострою потребою.

Просіть поради у правильних людей

Якщо ви будете спілкуватися тільки з тими, хто нижче вас за рівнем фінансового або інтелектуального розвитку, то це ні до чого доброго не приведе. Якщо поруч немає тих, хто розумніший за вас, постарайтеся знайти їх в інтернеті або десь ще. Знайомтеся з відомими і багатими людьми, переглядаючи їх біографію.

Фіксуйте все, що відбувається

Не живіть так, немов минуле стає неважливим. Кожна прожита хвилина важлива. Намагайтеся вести щоденник, записувати туди все найважливіше. Фіксуйте свій досвід на папері, тому що наша пам'ять спотворюється. Часом набута мудрість стає марною через кілька років. Якщо ви зафіксуєте її на папері або в файлі, вона залишиться з вами і допоможе вам заробити більше грошей в майбутньому.

Цінуйте свій час

Не витрачайте сили і час на непотрібні речі. З урахуванням сну, прийомів їжі і відпочинку у нас всього близько 10-12 годин робочого часу в день. Це означає, що саме стільки ви можете присвятити роботі, а також саморозвитку і пошукам нових джерел доходу. Не займайтеся дурницями, якщо хочете досягти успіху. Якщо ви вже відпочили, то не потрібно витрачати час на ігри та серіали. Краще навчитеся чомусь важливому, отримати навик, нові знання, побудувати плани на наступний тиждень і так далі.

Щастя сучасної людини в грошах, тому що без них не відпочинеш, не реалізуєш мрії і навіть здоров'я не поправиш. Це сувора реальність, але не варто боятися її. Потрібно прийняти цей факт і почати жити так, як того вимагає світ. Пам'ятайте, що зло не в грошах, а в неправильному їх використанні.