Правила життя королеви Єлизавети II

Британський монарх є неймовірним натхненням для своїх підданих.

Королева Єлизавета II є найбільш обговорюваним монархом у світі за останні десятиліття. Всі члени сім'ї британського монарха — знаменитості, проте тільки сама королева викликає непідробне захоплення не тільки своїх підданих, але і всього світу. Ми вирішили з'ясувати кілька правил життя, яких Єлизавета дотримується більшу частину свого правління, інформує Ukr.Media.

Не намагається подобатися всім

Мабуть, одна з найбільш "хворих точок" для будь-якої людини — неприйняття з боку суспільства. Однак британський монарх в першу чергу відстоює інтереси держави, які можуть викликати питання з боку підданих. Проте за весь час свого правління королева виробила імунітет до критики і завжди говорить, що спокійно реагує на обурення, адже намагатися подобатися всім — найгірше, на що можна витрачати час.

Завжди знаходить час на перерви в роботі

Багатьом здається, що життя сучасного монарха — вічне свято в стінах палацу. Насправді, Єлизавета займається чи не найважливішою роботою в Королівстві. Звичайно, прийняттям важливих політичних рішень в основному займається інший державний орган, і тим не менше королеви щодня проводить кілька зустрічей з першими особами держави, а також в її обов'язки входить відвідування безлічі заходів, хоча в останні роки за станом здоров'я королева скоротила кількість публічних виходів. Але навіть сьогодні Єлизавета не відмовляється від роботи, якщо вона їй під силу. При цьому Єлизавета завжди говорить, що навіть в щільному графіку обов'язково повинна бути перерва, інакше неможливо працювати максимально ефективно.

Витрачає достатньо часу на сон

Королева неодноразово зізнавалася, що її графік дуже жорсткий — більшу частину життя Єлизавета встає о 7:30, при цьому її сон становить не менше 7 годин на добу. Монарх вважає, що ранній підйом не тільки допомагає налаштуватися на робочий лад без поспіху, але і допомагає зберегти здоров'я і не відчувати втому, яка неминуча при надлишку сну.

Шукає натхнення в простих речах

І справа не в тому, щоб домагатися неймовірних результатів у зовнішній політиці або в роботі всередині країни, на думку Єлизавети, вона сама надихається звичайними людьми, наприклад, тими, які працюють в палаці. Королева впевнена, що надихають частіше не великі звершення, а найпростіші речі, доступні будь-якій людині. Так, вона сама намагається зробити життя людей зі свого оточення краще, як тільки може, а це має на увазі під собою не тільки гідну оплату праці, а й шанобливе ставлення до всіх — від покоївки до міністра.

Источник