Процедура реєстрації торгової марки

Товарний знак — це невід’ємна частина кожної компанії. Останнім часом ми отримуємо багато запитань з приводу цієї процедури, та одне з найпоширеніших — як зареєструвати торгову марку. У цій статті провідні патенті повірені роз’яснили деякі важливі нюанси.

Wise Group — патентно-юридичне агентство, в якому фахівці знають, як швидко й успішно зареєструвати торгову марку в Україні.

Як проходить реєстрація товарного знаку?

Реєстрація торгової марки відбувається в Укрпатенті. Ви можете зайнятися процедурою самостійно або звернутися за допомогою до експертів. Ми рекомендуємо скористатися послугами патентних повірених. Так ви зекономите час і сили й будете впевнені в успішному результаті.

Документи для реєстрації

В Укрпатент необхідно відправити заявку й іншу інформацію. Ось конкретний перелік необхідних документів:

  1. Заява, в якій вказується прохання про реєстрацію торгової марки.
  2. Зображення товарного знаку (обов’язково в якісному форматі).
  3. Макет торгової марки (у випадку, якщо товарний знак є об’ємним).
  4. Інформація про товари та послуги, які будуть реалізовуватися під вашою торговою маркою.
  5. Перелік класів.
  6. Інформація про власника (паспортні дані, контактна інформація).

Якщо реєстрація виконується патентним повіреним, тоді також необхідно буде надати спеціальну довіреність на проходження реєстрації.

Як визначити клас?

Перелік МКТП — це міжнародна класифікація товарів і послуг. До цього списку відносять спеціальні класи, які поєднують спеціальні категорії. Ця інформація необхідна для того, щоб експерти Укрпатенту зазначили поле реалізації вашого товарного знаку.

Важливо! Якщо ви припустилися помилки під час вибору класу для вашої торгової марки, то є ймовірність, що комісія винесе рішення про відмову в реєстрації. Саме тому необхідно звернутися за допомогою до кваліфікованих експертів, які займаються всіма питаннями, починаючи від підготовки до подання документів і закінчуючи отриманням Свідоцтва про реєстрацію.

Перевірка в Укрпатенті

Після подачі всіх документів торгова марка проходить дві експертизи: формальну та кваліфікаційну. Перша направлена на перевірку правильності заповнення документів та їх наявності. Друга безпосередньо перевіряє товарний знак на тотожність із вже зареєстрованими об’єктами, наявність заборонених елементів тощо.

Якщо ж зауважень під час експертиз не буде, тоді виноситься рішення про подальшу реєстрацію. Після чого готується інформація до офіційного опублікування та передача Свідоцтва про реєстрацію заявнику.

Якщо у вас залишилися питання, радимо звернутися до експертів за консультацією. У компанії Wise Group ви зможете скористатися цією послугою цілком безкоштовно — залишайте заявку на офіційному сайті!