Продукти-енергетики, які потрібно їсти людям з хронічною втомою

Якщо у вас буде достатньо енергії, ви впораєтеся з будь-яким стресом.

У нинішніх умовах досить легко відчути себе виснаженим. Тим не менш, є різниця між втомою, викликаною кількома ночами поганого сну, і стійким станом втоми, який, здається, не проходить протягом багатьох тижнів і місяців, інформує Ukr.Media.

Цей стан заважає людям займатися своєю звичайною діяльністю. Якщо люди відчувають хронічну втому, вони недосипають, у них мало енергії і вони просто не в кращій формі. Не існує "ліків" від хронічної втоми, але є способи боротися з цим станом.

Ось продукти, які допоможуть полегшити деякі симптоми хронічної втоми.

Цільнозернові

Тіло потребує вуглеводів для отримання енергії. А регулярне щоденне вживання в їжу цільнозернових продуктів з високим вмістом клітковини і білка допомагає збалансувати рівень цукру в крові і рівень енергії. Ці продукти також є багатим джерелом вітамінів і мінералів.

Є так багато смачних варіантів на вибір, від коричневого рису і вівса до амаранту, гречки, фарро і кіноа.

Квасоля і сочевиця

Включайте боби з високим вмістом клітковини і сочевицю хоча б один раз в день, бо вітаміни групи В і залізо підтримують вироблення еритроцитів і мають вирішальне значення для боротьби з втомою.

Квасоля і сочевиця також багаті білком, який необхідний для підтримання енергії протягом дня.

Волоський горіх

Всі горіхи корисні, але волоські горіхи — відмінне джерело протизапальних жирних кислот Омега-3. Відомо, що Омега — 3 сприяють здоров'ю мозку і когнітивним функціям, а також допомагають знизити ризик захворювань головного мозку.

Волоські горіхи також багаті на клітковину, білок і корисні для серця ненасичені жири. Тому додавайте їх у свій сніданок або в якості перекусу, принаймні, один раз в день.

Источник