Продукти харчування, які провокують жирність шкіри

Як харчування впливає на нашу шкіру.

Всім вже давно відомо, що наше харчування безпосередньо позначається на стані шкіри, волосся і нігтів. Як виявилося, деякі продукти навіть здатні стимулювати вироблення зайвого шкірного жиру, що призводить до блиску, чорних точок і прищиків, інформує Ukr.Media.

Сіль

Один з винуватців жирної шкіри — звичайна сіль, яку ми звикли додавати в страви кожен день. Надмірна кількість солі в раціоні викликає зневоднення організму, через це він починає затримувати воду, що призводить до набряків і мішків під очима. Шкіра, своєю чергою, теж намагається боротися з зневодненням, і тому помилково починає виробляти більше себуму. Намагайтеся вживати менше солі і уникайте солінь, консервації та фаст-фуду — в цих продуктах, зазвичай, міститься найбільша кількість «білої отрути».

Червоне м'ясо

Причин жирної шкіри може бути безліч, і одна з них — вживання великої кількості червоного м'яса: ковбас, бекону, баранини, яловичини, свинини. Ці продукти містять в собі насичені жири, надлишок яких може призводити до запалень на шкірі. Дієтологи радять не захоплюватися червоним м'ясом і чергувати його з птахом, рибою і морепродуктами.

Молочні продукти

Досить часто причиною жирної шкіри стає надлишок молочних продуктів в раціоні. Звичайно ж, не варто їх повністю виключати зі свого меню, але обмежити їх кількість все ж рекомендуємо. Ви також можете виключати по одному молочному продукту і дивитися, як на ці зміни буде реагувати ваша шкіра. Намагайтеся надавати перевагу органічним продуктам і молоку середньої жирності замість знежиреного.

Цукор

Пора б уже звикнути — що цукор, одна з найпоширеніших причин багатьох наших бід. Дослідження вчених довели, що продукти з високим вмістом цукру збільшують виробництво IGF-1, пептидного гормону, який стимулює зростання, але також може викликати перевиробництво шкірного сала. Підсумок — жирна шкіра обличчя, блиск і висипання. Спробуйте замінити свій перекус з шоколадки або печива на яблуко, тост з хумусом або легкий салат.

Рафіновані вуглеводи

Не знаєте, чому ваша шкіра жирна? У цьому немає нічого страшного, але зменшити негативні прояви допоможе відмова від деяких продуктів, в тому числі від рафінованих вуглеводів. До них відноситься білий рис, паста, білий хліб і булочки. Як і цукор, продукти з високим вмістом рафінованих вуглеводів також можуть збільшувати виробництво IGF-1, що може викликати перевиробництво шкірного жиру. Щоб уникнути цього, перейдіть на коричневий рис, цільнозерновий хліб і коричневу пасту.

Ловіть ще кілька порад, які допоможуть привести вашу шкіру в порядок:

  • Випивайте свою норму води в день, щоб шкіра була добре зволожена і не відчувала дискомфорту.
  • Їж побільше овочів і фруктів — вони — відмінне джерело антиоксидантів, які борються з вільними радикалами, запобігають запалення, свербіж і почервоніння на шкірі.
  • Вживайте частіше жирну рибу (наприклад, два рази на тиждень) — корисні жири в її складі покращують еластичність шкіри і сприяють зменшенню запалень.

Источник