Продукти, які здатні знизити стрес і тривожність

Введіть ці продукти в раціон та живіть спокійно.

Життя сучасної людини наповнене проблемами і переживаннями, постійними нервами і негараздами. Правильно підібране харчування допоможе вам мінімізувати появу проблем зі здоров'ям, частково або повністю поборовши стрес, інформує Ukr.Media.

Негативні емоції і стрес дуже погано впливають на наш організм. Якщо ви хочете жити повноцінним життям і дихати на повні груди, то вам слід в найпершу чергу скорегувати раціон, позбувшись від звички їсти що попало.

Продукти, які підвищують емоційну стійкість

Ромашка. Додавайте ромашку в чай, щоб зняти стрес і заспокоїтися прямо зараз. Завжди майте з собою трохи ромашки, щоб позбутися нервозності у важкій ситуації вдома чи на роботі.

Темний шоколад. По-перше, справжній темний шоколад вбиває тягу до солодких продуктів, які нічого хорошого в період стресу вам не дадуть. По-друге, темний шоколад у своєму складі має корисні речовини, які дуже добре блокують негативні емоції. Само собою, повністю заспокоїтися одним лише шоколадом не вийде, але стримати бурхливий розвиток негативних емоцій вам точно вдасться.

Вода. Проста вода, яку ми неодноразово згадували в наших статтях про їжу, є чудодійною рідиною, яка може не тільки знімати стрес, але також вкрай позитивно впливати на здоров'я і енергетику людини в цілому. Чиста вода — це рідина яку можна і навіть потрібно пити щодня в обсязі мінімум одного літра. Якщо раптом вас хтось дістав або вивів з себе, або сталося щось неприємне, випийте холодної води або води кімнатної температури.

У довгостроковій перспективі важливо додати у свій раціон продукти, які підвищать стійкість вашого організму до перепадів настрою і допоможуть якомога частіше перебувати в гарному настрої. До таких продуктів можна віднести:

  • часник;
  • капуста;
  • жирна риба;
  • селера;
  • горіх;
  • ягода;
  • цитрусові;
  • цільнозернові.

Чим більше у вашому раціоні буде даних продуктів, тим рідше ви будете відчувати тривогу і стрес.

Вживання яких продуктів варто уникати під час стресу

Якщо на вас напала тривога і ви перебуваєте в стані стресу, у жодному разі не пийте каву. Цей напій сильно підвищує нервозність і порушує сон. Більш того, кофеїн заважає нормальному засвоєнню корисних продуктів, які містяться в описаних вище продуктах і допомагають знижувати стрес.

Як було написано вище, вода є відмінним борцем проти стресу. Це відбувається через те, що організм у важкі емоційні періоди втрачає воду. Нервозність під час зневоднення вкрай небезпечна. Саме тому експерти в області біоенергетики та медицини радять у жодному разі не запивати стрес міцними напоями.

Пригніченість і тривогу можуть викликати шкідливі продукти типу чипсів, випічки, цукру, напівфабрикатів і фаст-фуду. Виключіть їх з раціону, або зведіть до мінімуму частоту їх споживання.

Експерти також нагадують про користь інших методик боротьби з тривожністю і стресом. Наприклад, дуже корисними можуть бути прогулянки, зміна обстановки, медитації, якісний сон, легкі фізичні вправи. Удачі Вам у боротьбі з емоційними проблемами. Застосовуйте всі можливі методи для підвищення ефективності.

Источник