Розкрито небезпечну звичку любителів кави

Детально про неї розповіли нутриціологи.

Любителі кави часто припускаються помилки, яка веде до захворювань шлунка і підвищеної тривожності, попередили нутриціологи, інформує Ukr.Media.

Каву часто п'ють вранці, щоб підбадьоритися. Однак багато українців при цьому припускаються важливої помилки, зазначили фахівці. За їхніми словами, цей напій не слід вживати натщесерце.

Найпоширеніша і найшкідливіша звичка любителів кави — це пити її на голодний шлунок вранці. Для багатьох із них сніданок дорівнює чашці кави. Це велика помилка, вважають експерти.

Звичка починати день із кави може призводити до зайвого підвищення рівня кортизолу в крові та подразнення стінок шлунка.

Коли ми вранці встаємо, у нас найвищий рівень кортизолу (гормон стресу) за день, а ввечері його показники знижуються. Коли ми п'ємо каву на голодний шлунок, ми ще додаємо цього гормону (кофеїн стимулює вироблення кортизолу). Це нас бадьорить, але ті, хто постійно так роблять, завжди страждають на певну тривожність, занепокоєння. І додатково семимильними кроками йдуть до того, щоб заробити хвороби шлунка, оскільки їхній улюблений напій сильно подразнює стінки цього органу, попередили нутриціологи.
За словами фахівців, вранці слід спочатку їсти, а потім пити каву. Тоді рівень кортизолу зросте не так помітно, а шлунок буде менш подразнений.

Источник