Розумний будинок: які функції він виконує

Людство завжди прагнуло підвищити рівень життєвого комфорту і з допомогою системи Smart Home це стало можливим. Розумний будинок під ключ, який можна замовити на сайті https://thecaresmart.com/, містить різні види сенсорів та датчиків, керуючі, виконавчі пристрої та різні додаткові компоненти, які об’єднані в одне ціле і призначені для управління домом. Вони забезпечують зручність проживання, виконуючи різноманітні функції.

Основні задачі Smart Home

Встановивши розумну систему, власникам будинку не прийдеться більше перейматися управлінням побутових приладів чи виконувати інші рутинні задачі. Це все можна спихнути на плечі «розумного будинку». Він виконує такі функції:

  1. Охорона та безпека. Відеоспостереження дозволяє цілодобово відстежувати, що діється всередині будинку і на прилеглій території. При цьому місце розташування господаря дому не має значення. Система безпеки виявить незаконне проникнення в домогосподарство та зможе виявити перші ознаки пожежі, витоку газу чи протікання води.
  2. Управлінні мікрокліматом. Технологія «розумний дім» здатна в автоматичному режимі контролювати температуру в будинку та рівень вологості.
  3. Управління освітленням. Всі елементи освітлення об’єднуються в одну систему. Вона допомагає зімітувати присутність господаря дома, навіть якщо він відсутній вже декілька тижнів; вона також здатна всі побутові прилади перевести в режим економії.
  4. Підвищення рівня комфорту. Автоматизація більшості процесів дозволяє витрачати мінімум часу на виконання дрібних справ. Система також може запам’ятовувати звички власника дому, та з допомогою геолокаційних сервісів визначає місце їх перебування. Перед приїздом власників вона запросто обігріє кімнати, увімкне світло, нагріє воду до потрібної температури і навіть включить музику

Smart Home — система, яка працює згідно з тим, як її запрограмували. Тому перш ніж задавати програму, варто продумати порядок дій. До речі, при необхідності «розумний будинок» можна розширити, придбавши і встановивши необхідні пристрої.

Переваги застосування сучасної технології

В порівнянні зі звичайним будинком «розумний дім» має безліч переваг. І основна — безпека жителів. Система безпеки «розумний будинок», яку можна замовити на сайті https://thecaresmart.com/security.html, — надійний захист від вторгнення, який містить як звукову тривогу, так і виклик служби охорони, і відеофіксацію правопорушників.

Можливість дистанційного вмикання побутових приладів — ще одна перевага технології. До плюсів також можна віднести управління голосом та оновлення програми без втручання власників дому.

«Розумний будинок» — сучасна система, яка поєднує в собі зручність, ефективність та безпеку. Такий дім стає все більш популярним серед споживачів, які цінують комфорт та інновації.