Шеф-кухар назвав типові помилки, які зіпсують курку

Як приготувати найсмачнішу страву з курки.

Серед найпоширеніших помилок при приготуванні курки, через що страва виходить в результаті недостатньо соковитою або занадто сухою (як це часто буває з грудкою), фахівці виділяють неправильне розморожування та підготовку до термічної обробки. Так, не варто запікати курку, яка не до кінця розморозилася. Крім того, несмачна страва вийде, якщо відправити в духовку холодного птаха — відразу з холодильника. Рекомендується залишити "відпочити" м'ясо з приправами хоча б хвилин на 15 при кімнатній температурі перед тим, як почати готувати, інформує Ukr.Media.

Що стосується безпосередньо розморожування, то в ідеалі продукт необхідно за день до приготування покласти в холодильник, радить шеф-кухарь Жорді Віла. Якщо ж потрібно прискорити процес, слід покласти заморожене м'ясо в пакет і опустити його в прохолодну воду в каструлю (або будь-яку ємність). Воду треба регулярно міняти, підтримуючи низьку температуру.

Крім того, щоб курка в духовці не вийшла занадто сухою, її краще готувати грудкою вниз: так до неї стікатимуть соки, і вона стане м'якшою. За десять хвилин до готовності птаха слід перевернути, щоб добре підсмажилася шкірка.

Ще нюанс: при приготуванні курки на грилі слід обережно скористатися пресом. Багато хто занадто сильно придавлює птаха, через що він втрачає соки, які якраз повинні залишитися в м'ясі і надати йому особливо приємного ніжного смаку, уточнив Жорді Віла.

Источник