Що буде з вашим організмом якщо ви будете з’їдати по яблуку в день

П'ять причин з'їдати по яблуку в день.

Вживання яблук пов'язано з рядом переваг для здоров'я, в тому числі це допомагає зміцнити здоров'я серця, покращує захист організму від раку, інформує Ukr.Media.

Яблука є поширеним фруктом, але їх поживна цінність, на думку вчених, часто недооцінюється. Регулярне вживання яблук допомагає в боротьбі з багатьма хворобами, і звичка з'їдати по яблуку в день є однією з найбільш корисних для захисту здоров'я від можливого вікового руйнування.

Дослідження показують, що яблука повні корисних фітохімічних речовин — зокрема, вони є одним з багатих джерел флавоноїдів, чиє регулярне споживання пов'язане з більш низькою загальною смертністю. Крім того, яблука повні антиоксидантів: вони мають другу за величиною антиоксидантну активність після журавлини. Наприклад, в них дуже багато поліфенолів, важливої групи антиоксидантів, які захищають клітини від пошкодження вільними радикалами, що викликають хвороби серця і рак.

"Щоб отримати максимальну користь від яблук, ретельно мийте їх і їжте з шкіркою. Шкірка яблука містить половину клітковини і більшу частину поліфенолів фрукта".

Інші антиоксидантні речовини в складі яблук — це феноли, каротиноїди.

Також фрукти містять вітамін С, мідь, калій, вітамін К, вітаміни групи B (B1 і B6), вітамін E.

Фахівці назвали причини з'їдати по яблуку в день

Профілактика раку

Деякі дослідження показали, що рослинні сполуки в яблуках, що володіють протизапальною і антиоксидантною дією, допомагають знизити ризик розвитку раку.

Захист від хвороб серця

Розчинна клітковина яблук допомагає знизити рівень холестерину, а вживання одного яблука в день допомагає знижувати смертність від серцевих захворювань майже так само ефективно, як статини.

Зниження ризику діабету

Дослідження показують, що вживання більшої кількості зелених несолодких яблук пов'язане зі зниженням ризику розвитку діабету 2 типу.

Краще здоров'я кісток

Дослідники встановили, що жінки, які регулярно їдять яблука, втрачають менше кальцію, ніж жінки, які не мають такого присмаку.

Захист від розумового занепаду

Кілька досліджень показали, що яблука посилюють захист людей від вікового зниження розумових здібностей, розвитку хвороби Альцгеймера.

Источник