Спортивний одяг — відмінності від звичайного, переваги та особливості

Спортивний одяг – це спеціальний одяг для заняття спортом. Він виготовляється із спеціальних тканин, які видаються високими показниками еластичності. Завдяки унікальним технологіям виробництва спортивного одягу, в ньому зручно виконувати будь-які фізичні вправи. Також сучасний спортивний одяг характеризується стильністю та естетичністю. Переглянути одяг для спорту від відомих світових брендів Nike, Puma, New Balance, Reebok можна в Ideal Sport.

Основні характеристики та переваги спортивного одягу

Стилісти постійно проводять нові експерименти та створюють нові моделі спортивного одягу, який відповідає сучасним трендам і зручний для заняття спортом. У зв’язку з великою різноманітністю спортивний одяг розділили на певні категорії, які дозволяють правильно підібрати спортивний костюм. Спортивний одяг підбирають залежно від таких критеріїв:

  • Сезонний спортивний одяг;
  • Одяг, який підходить під певний вид спорту;
  • Спортивний костюм для повсякденного життя чи походів.

Світові виробники спортивного одягу дотримуються цих категорій, що робить вибір значно легшим.

Спортивний одяг під певний сезон

Костюми спортивні для літа надані у вигляді шортів, футболок, майок тощо. Вони виділяються легкістю і відмінними властивостями, що «дихають». Також деякі екземпляри мають спеціальні сітки з великими порами в зоні пахв, щоб забезпечити найкращу вентиляцію під час заняття спортом.

Також є всесезонні види одягу. Весна та осінь характеризується різкими змінами погоди та температури. Саме тому, тим часом краще одягатися шарами. До першого шару відносять термобілизну. Його завдання – відводити вологу від тіла під час фізичного навантаження. Другий шар складається з флісу чи півари. Вони виконують функцію утеплювача. Вони виготовляються з м’якого приємного матеріалу, що створює відчуття сухого тіла.

Третій шар служить як захист від зовнішнього впливу несприятливих погодних умов. Наприклад, мембранний одяг захищає від вітру та дощу під час виконання фізичних навантажень. Цей одяг виготовляється зі спеціального матеріалу, який має спеціальні мікропори. Ця характеристика дозволяє виводити частинки поту назовні, і при цьому запобігає попаданню вологу під вітровку.

Одяг для певного виду спорту

Для кожного виду спорту розроблено спеціальні спортивні костюми. Вони добре враховують всі аспекти конкретного виду спорту. Наприклад, для гімнастики виготовляють спортивний костюм з особливо еластичного матеріалу, а для спортсменів, які займаються взимку з термобілизни. Щоб правильно підібрати необхідний костюм, можна вивчити опис моделі, що сподобалася. У ньому будуть вказані характеристики одягу та його призначення.

Костюм для повсякденного життя

Сучасні спортивні костюми відрізняються особливою привабливістю. Вони проектуються відомими модельєрами, які враховують усі сучасні тенденції. Саме тому більшість покупців купують спортивні костюми для використання в повсякденному житті або для походів. Такий одяг покращує комфорт та легкість пересування в екстремальних умовах.