Способи перетворити своє хобі у джерело доходу на пенсії

Кілька ідей.

Рідкісний пенсіонер задоволений розміром пенсії, і що ж робити, якщо продовжувати працювати повний день важко з природних причин? Ось кілька ідей, які допоможуть перетворити хобі в надбавку до пенсії, інформує Ukr.Media.

Прогулянки з собаками

Послуга вигулу собак має попит у великих містах — у господарів банально не вистачає часу забезпечити вихованцеві повноцінний моціон. З собаками невеликих порід без проблем впорається і літня людина. Спілкування з собаками — сама по собі терапія, а ще можливість частіше бувати на свіжому повітрі і отримувати за це гроші.

Перетримка тварин

Створення гостинці для тварин зажадає певних зусиль: як мінімум, доведеться оформити приватного підприємця, придбати лежанки, іграшки та іншу атрибутику для вихованців, вкластися в рекламу, але є і більш простий варіант: послуга кетсіттера, простіше кажучи, няні для тварин — потрібно раз або два рази на день відвідувати тварину, годувати, поїти, міняти лоток, грати і гладити. Шукати клієнтів можна на онлайн-дошках оголошень.

Пророщування мікрозелені

Душа лежить до садівництва? Модну мікрозелень можна вирощувати на підвіконні хоч цілий рік.

Продаж непотрібних речей

Проінспектуйте квартиру — можливо, ви давно хотіли позбутися від непотрібних меблів, одягу, книг, особистих речей. Можливо, вам вони здаються "мотлохом", а хтось давно мріяв про вінтажне крісло або кришталевий сервіз.

Продавши всі свої зайві речі і набравшись досвіду, можна запропонувати послугу "розхламування" квартири друзям за невелику комісію. Адже сфотографувати речі, розмістити оголошення і контактувати з покупцем — теж праця.

Здача предметів в оренду

Сукні та костюми, велосипеди, лижі, інструменти, валізи, антуражний реквізит для фотосесій та інші речі, потреба в яких виникає епізодично — можна здавати їх в оренду.

Няня

Діти виросли, онуки ще не з'явилися, але є прагнення піклуватися про підростаюче покоління? Спробуйте запропонувати свої послуги в якості няні для дошкільника або молодшого шкільного віку на неповний день: приготувати дитині обід, проконтролювати виконання уроків, скласти компанію в іграх. Педагогічна освіта, безперечно, буде плюсом, але часто досить любові до малюків, уважності і хазяйновитості.

Рукоділля

Якщо ви вмієте шити, в'язати або майструвати — вам дорога в індустрію хендмейду. Виготовлення одягу на замовлення (і для людей і для тварин), плетіння кошиків для зберігання з лози або джуту, створення предметів декору (флораріумів, свічок, шкатулок, іграшок), виготовлення біжутерії, реставрація старих меблів — варіантів безліч, головне, щоб це було цікаво особисто вам.

Випічка на замовлення

Випічка це цікаво (завжди є шанс навчитися чому-небудь новому) і вигідно: попит на солодке частування до свят, особливо на торти і капкейки, зростає щороку.

Свій блог

Якщо ви добре розбираєтеся в конкретній темі (наприклад, вихованні, педагогіці, ремонті, садівництві) і вам є чим поділитися з людьми, створіть блог на YouTube і регулярно заповнюйте його корисними відео. Джерелом доходу у даному разі стануть монетизація від самої платформи і рекламні інтеграції з брендами і компаніями.

Фотографія

Спеціалізовані сайти з продажу фотографій виплачують авторам знімків комісію за кожне звантаження фотографії. Тобто, одне і те ж фото може роками приносити копієчку в ваш бюджет. Якщо у вас немає сучасної фототехніки, можна "орендувати" її у рідних.

Источник