Способи повернутися на роботу після свят і не зійти з розуму

Зі стресом можна впоратися.

Після довгих вихідних хочеться і далі продовжувати веселощі, а будь-які думки про роботу викликають стійке бажання звільнитися, але експерти радять не драматизувати — зі стресом можна впоратися, інформує Ukr.Media.

Скільки б не тривали новорічні вихідні, їх завжди буде мало — це факт. Повертатися після них на роботу доводиться за допомогою титанічних зусиль, які в підсумку викликають лише депресію, причому навіть у людей з дуже стабільним ментальним станом.

Психологи назвали кілька способів полегшити страждання "народу" і плавно увійти в робочий ритм.

Уникайте різкого переходу

Будь-які кардинальні зміни викликають стрес, а тому варто все робити поступово. Це правило діє і для виходу на роботу після свят. Не варто геройствувати і навантажувати себе завданнями, навіть якщо в офісі вас зустрів справжній завал. Якщо є можливість, то краще взагалі скоротити робочий день на пару годин.

Вчіться відпочивати

Не варто думати, що свята закінчилися і тепер вас чекає лише чорна смуга. Давати собі перепочинок варто і протягом дня, і у вихідні, а відпустку краще не відкладати на далеке майбутнє. Регулярний відпочинок робить будь-який стрес меншим, і навантаження відразу стає по відчуттях не надмірним, а в самий раз. У перші робочі дні можна намітити на вечір щось приємне — похід в кіно або музей, посиденьки з друзями або прогулянку. Це допоможе відігнати поганий настрій.

Відновіть режим дня

З будь-якою проблемою легше впоратися, якщо організм фізично готовий до звершень. Для цього варто відновити режим дня і висипатися перед роботою. Млявий і сонний співробітник прийде в жах від будь-якого завдання, навіть найпростішого.

Змістіть фокус

Якщо постійно крутити в голові думку про те, як же не хочеться на роботу, проблема в голові буде тільки рости, набуваючи космічні масштаби. Психологи радять переключитися на щось інше. Можна придумати собі нове хобі, наприклад зайнятися спортом. Фізичні навантаження підвищують тонус і бадьорять організм, змушуючи мозок працювати швидше. Багато хто йде в спортзал або на каток, намагаючись позбутися від новорічних сантиметрів на талії — і це хороша ідея. Так можна відволіктися від роботи, підняти свою продуктивність і подбати про здоров'я.

Источник