Сучасний мільярдер розповідає про гроші і це треба почути кожному

Гроші переоцінені.

Підприємець, програміст, доларовий мільярдер Павло Дуров поділився міркуваннями про гроші, інформує Ukr.Media.

Ті, хто шукає в моєму житті замки, стоянки спортивних автомобілів і флотилію боїнгів, будуть жорстоко розчаровані. У мене немає літаків, автомобілів і будинків. Мій світ — це пересування пішки та на метро, а також сон в знімній кімнаті розміром 20 кв метрів. Тим, хто хотів би помінятися зі мною місцями, доведеться також повністю відмовитися від алкоголю, м'яса і дорогого одягу.

З часів, коли я був дуже небагатим студентом, — я не втомлююся повторювати: гроші переоцінені, тому що творення набагато цікавіше споживання, а внутрішній стан незрівнянно важливіший зовнішнього.

Як тільки ви робите з грошей культ і обмінюєте "бути" на "здаватися", ви відправляєте себе в добровільне рабство.

Борги через статусну мішуру, нудна робота з похмурими трусами, необхідність брехати й зраджувати свій світ — ось лише частина тієї ціни, яку ви заплатите за надмірне прагнення до грошей.

Ми відмовляємося приймати світ, в якому люди можуть битися і зраджувати свою людську суть через гроші. Якщо існують люди, які йдуть на це, їх поведінка повинна піддаватися жорсткому остракізму, у жодному разі не прийматися як логічна. Суспільство, в якому насильство заради грошей прийнятно і зрозуміло, не може довго існувати.

Найбільш страшний гріх серед шанувальників культу грошей — викинути гроші на вітер в прямому сенсі.

Прихильники золотого тельця з розумінням читають новини про покупку яхт вартістю з невелике місто або автомобілів за 2 мільйони доларів. Але запуск у вільний політ в тисячу разів меншої суми зруйнує їх картину світу і розмиє ціннісний фундамент. Фундамент помилкових цінностей, який визначив нездорові соціальні норми, що виправдовують справжню розтрату і насильство заради грошей.

Є давній вислів: "Раб не хоче обрести свободу, він хоче мати власних рабів".

Людина не може стати по-справжньому вільною, поки існує в тупиковій парадигмі "раб — господар". У цій системі будь-який господар — чийсь раб, і будь — який раб — чийсь господар.

"Залишаючись рабом грошей, неможливо стати справжнім господарем власного життя".

Поради від Павла Дурова

  • Не дивіться телевізор — тримайте ваш розум в чистоті
  • Читайте книги — розвивайте розум і розширюйте кругозір
  • Не приймайте алкоголь — бережіть ваш мозок від токсичного впливу
  • Займайтеся творчістю — творіть і перетворюйте світ навколо
  • Не їжте шкідливу їжу — зберігайте здоров'я вашого тіла
  • Займайтеся спортом — наповнюйте ваше тіло силою і енергією
  • Допомагайте людям — підтримуйте всіх, хто поділяє ці цінності

Источник