Відносини з колегою на роботі: плюси і мінуси службового роману

Імовірність зустріти свою половинку на роботі навіть вища, ніж на сайтах знайомств.

Романи на роботі не особливо вітаються в багатьох компаніях, а в деяких це може принести неприємності аж до звільнення і штрафу. Проте, чимало людей знайомляться і заводять відносини зі співробітниками. А згідно з опитуванням Total Jobs, в 2018 році близько 22% британців, які брали участь в опитуванні, зізналися, що познайомилися зі своїми партнерами на роботі, в той час як зустріли свою половинку онлайн 13% опитаних, а 18% звели спільні друзі. Ми вирішили розібратися в плюсах і мінусах відносин на роботі, інформує Ukr.Media.

Службовий роман: плюси

При всіх мінусах відносин з колегою, давайте звернемо спочатку увагу на плюси такого роману. А вони теж є.

  • Ви будете намагатися завжди виглядати добре. Ще б пак, адже в офісі ви побачитеся з тим самим, тому охайний зовнішній вигляд, укладання, манікюр і макіяж стануть вашими незамінними супутниками.
  • Ви полюбите понеділки. У це складно повірити, але дійсно, після розлуки у вихідні ви будете поспішати на роботу, щоб поговорити під час перерви з коханим.
  • Ви зможете дізнатися багато про коханого в рекордно короткі терміни. Ви зможете швидко вивчити характер, звички, темперамент коханого, а також дізнатися, як він поводиться в стресових ситуаціях. Погодьтеся, в житті поза офісом, на це може піти більше часу.
  • Ви будете більш ефективним співробітником. Якщо ви працюєте над проєктом спільно, то будете намагатися зробити його якомога якісніше, щоб показати, наскільки ви хороший співробітник. Плюс підтримка, допомога в команді підвищує ефективність.

Відносини на роботі: мінуси

У роману на роботі є і очевидні мінуси.

  • Вас будуть оточувати інтриги. Як би добре ви не приховували свої відносини, правда рано чи пізно розкриється. Ви станете об'єктом пліток, а можливо і інтриг.
  • Вам може загрожувати звільнення. Далеко не всі компанії вітають романтичні стосунки на роботі, а деякі навіть прописують в контрактах заборону на особисті відносини між співробітниками. Так що вам може загрожувати не тільки звільнення, але і штраф.
  • Вам буде складніше пережити розрив. Розрив відносин сам по собі складний, але, коли після розставання будете бачити екс-коханого кожен день на роботі забути його буде складніше. Комусь із вас доведеться звільнятися або як мінімум переводитися в інший відділ.
  • Ви можете стати менш ефективним співробітником. Якщо ви з вашим коханим не будете фокусуватися на проєкті, а переключите вектор уваги один на одного, то про особисту ефективність на роботі можна забути.

Источник