В яких випадках може зіпсуватися мінеральна вода і як правильно її зберігати

Багато хто цього не знає.

Деякі люди вважають, що не може мінеральна вода зіпсуватися. Насправді це не зовсім так, інформує Ukr.Media.

У багатьох виникає закономірне запитання: чому у продукту є термін придатності, якщо він такий чистий? Чи може вода взагалі зіпсуватися?

У яких випадках може мінеральна вода зіпсуватися

Пити воду з пластикових пляшок можна приблизно 9-12 місяців. Саме такий у неї термін придатності. Теоретично, у води в пляшках відсутній термін зберігання, але в певний момент вона може просто зіпсуватися. Вся справа в порушенні норм транспортування і подальшого зберігання.

Завжди слід звертати увагу на термін придатності. Якщо немає впевненості в якості, то можна перевірити воду на смак і запах. Якщо вода знаходиться в скляних пляшках, вона зберігається особливо довго. Залежно від виробника, термін придатності може становити 2-3 роки.

Скло зберігає рідину свіжою і захищає її від шкідливого зовнішнього впливу. Тому, якщо планується зберігати воду протягом тривалого часу, слід купувати скляні пляшки.

Цікава особливість води полягає в тому, що навіть коли спливає термін придатності, її все одно можна пити. При цьому треба переконатися, що тара, в якій вона зберігається, герметична і не пошкоджена. Після цього достатньо проаналізувати смак і запах. Якщо від води виходить хімічний або пластиковий запах, то її не варто пити.

Як і багато інших продуктів, вода не завжди псується, навіть якщо термін придатності вже закінчився.

Мінеральна вода вважається натуральним продуктом, проходить суворий контроль і розливається в спеціально створених умовах. Це означає, що теоретично її можна зберігати нескінченно.

Варто розуміти, що при неправильному зберіганні вона зіпсується. Необхідно стежити за тим, щоб пляшки зберігалися в прохолодному, темному і сухому місці. Сонце і спека можуть вплинути на якість води. Газована мінеральна вода краще підходить для зберігання, ніж негазована, тому що вуглекислота пригнічує ріст мікробів.

Источник