Вчені виявили загрози для здоров’я людей, які надто багато працюють

Надмірне навантаження на роботі впливає на стан здоров'я людей.

Дослідження показали, що психологічні перевантаження на роботі призводять до серйозних порушень в організмі. Так, безпосередній вплив нервового виснаження на серцево-судинну систему виявили американські нейробіологи, інформує Ukr.Media.

Тривалий час вони спостерігали за 11 тисячами осіб. Добровольців, які брали участь у дослідженні, регулярно перевіряли на холестерин і глюкозу у крові, у них вимірювали тиск і знімали електрокардіограму.

Вони також відповідали на спеціальні анкети, що складаються більш ніж з 20 питань, для оцінки рівня агресії за так званою "шкалою гніву", емоційного вигоряння і соціальних зв'язків респондента.

Результати дослідження показали, що у людей із найбільшою кількістю балів за шкалою вигоряння був на 20 відсотків вищий ризик розвитку миготливої аритмії, ніж в інших. Хоча миготлива аритмія і не може призвести до смерті, але набагато збільшує шанс розвитку фібриляції шлуночків.

На думку вчених, проблеми з серцем нерідко виникають через хронічне нервове напруження, особливо у тих, хто занадто багато працює. Багато таких людей знаходяться у постійному стресі, тому у них може розвинутися запалення, що впливає на активність серцевого м'яза.

Источник