У яких випадках вживання вершкового масла є шкідливим для здоров’я

У деяких випадках вершкове масло може нашкодити здоров'ю людини.

Наявність серцево-судинних захворювань та інших проблем зі здоров'ям є протипоказанням для вживання вершкового масла, говорять нутриціологи, інформує Ukr.Media.

Фахівці зазначили, що існують такі проблеми зі здоров'ям, за яких не можна їсти вершкове масло. Наприклад, його вживання може погіршити негативний вплив на організм наявних у ньому запальних процесів.

Також нутриціологи додали, що "від продукту рекомендується відмовитися за наявності алергії, непереносимості лактози і аутоімунних захворювань".

Ще одна проблема — хвороби судин і серця. Фахівці нагадали, що вершкове масло відрізняється високим дозуванням холестерину, і за наявності вказаних недуг має бути виключеним з раціону.

Тим, хто не має цих проблем, масло у певній кількості піде лише на користь. За словами нутриціологів, воно постачає організм жиророзчинними вітамінами, що зміцнюють імунітет, підтримують роботу травної системи, головного мозку.

"Дозволена порція для дорослої людини — 20-30 г на день, для дитини — до 10 г. Важливо купувати якісне масло з жирністю у 82,5 % без ароматизаторів, однорідного кольору", — поділилися фахівці.

Источник