У жодному разі не можна лежати після обіду: чому пояснюють лікарі

Чим загрожує відпочинок після обіду.

На перший погляд, невинна звичка полежати після обіду може стати джерелом розвитку грижі стравохідного отвору діафрагми. Про це повідомили ендокринологи. Лікарі настійно рекомендують уникати сну відразу після їжі, інформує Ukr.Media.

Лежати після обіду категорично не можна. Таким чином ми провокуємо дуже неприємну штуку, як грижа стравохідного отвору діафрагми, наголосили медики.

Печія, відрижка, гикавка, блювота, біль за грудиною можуть вказувати на грижу. Інші симптоми включають у себе тахікардію, болі в ділянці серця, задишку, кашель, посиніння шкіри після їжі (ціаноз) і дисфагію (утруднене ковтання, коли їжа починає рухатися у зворотному напрямку).

За словами лікарів, за грижі стравохідного отвору часто страждає також сусідній блукаючий нерв, що може приховувати різноманітні неприємні відчуття, включно з перед непритомним станом і відчуттям зупинки серця.

З роками отримати грижу стає все простіше, оскільки з віком клітини організму втрачають свою еластичність.

У зв'язку з цим медичні фахівці рекомендують тим, хто прагне відпочинку після обіду, просто посидіти замість того, щоб лягати. На думку експертів, можна лягати спати приблизно через дві з половиною години після приймання їжі.

Источник