У США училища набирають популярність, люди робочих професій отримують шестизначний річний дохід

В США робочі спеціальності приносять по $90 000 на рік, люди не хочуть йти у ВНЗ.

Профтехучилища на повну силу рекламують той факт, що професійні робітники — сантехніки, електрики, механіки — отримують сьогодні більше, ніж люди з бакалаврськими ступенями. Тоді як середня зарплата останніх становить близько $52 000 на рік, деякі — наприклад, авіамеханіки та машиністи спецтехніки — отримують $100 000 і більше, інформує Ukr.Media.

  • "Сантехнік в Атланті заробляє $90 000 в рік — це на 70% більше, ніж середня зарплата по регіону".

Хоча в середньому випускники ВНЗ все одно заробляють більше, студентам ПТУ не доводиться влазити в борги та виплачувати кредити за навчання, що дуже привабливо в американських реаліях. Таке навчання часто оплачується роботодавцем, а у Мічигані та Джорджії навчання робітничим спеціальностям взагалі безкоштовне, за кошти штату.

  • "Та що там ПТУ та місцева влада — навіть багато компаній тепер визнають, що диплом коледжу зовсім не обов'язковий для отримання високооплачуваної посади".

Такі знамениті люди бізнесу, як глава Siemens Барбара Хамптон і глава Apple Тім Кук, публічно заявляли, що чотири роки навчання у Вузі не гарантують достатніх знань для початку кар'єри. Кук навіть додав, що половина всіх нових співробітників Apple не мають повної вищої освіти.

Можливо, незабаром вам взагалі не знадобиться бакалаврський ступінь, щоб знайти хорошу роботу. За даними Бюро трудової статистики США, з 10 професій, які будуть найбільш потрібними до 2026 року, тільки одна (середній медичний працівник) вимагає вищої освіти. Більш того, ще шість професій з цього списку — асистент по особистому догляду, працівник ресторану, прибиральник, різноробочий, домашня доглядальниця і кухар — не вимагають навіть повної середньої освіти!

  • "В цілому щонайменше 64% професій у 2026 році не будуть вимагати освіти вище середньої, а бакалаврський ступінь буде потрібний лише для 25%".

Дана невідповідність нашої освіти в тому, що, багато хто воліє не думати: ми готуємо громадян до професій, яких попросту немає і не буде!

Источник