Заздрість до чужих зарплат приносить щастя, щоправда не у всіх

Тільки у молодих працівників, а у співробітники після 45 років дещо інше.

Дослідники з'ясували, що заздрість до більш високих зарплат колег по роботі може робити людину щасливою. Правда, це стосується тільки молодих працівників, інформує Ukr.Media.

Якщо молоді співробітники бачать, як їх колеги заробляють більше, то подібного роду заздрість тільки приносить щастя. Молодь використовує цю заздрість, як джерело натхнення і прагнення до розвитку кар'єри. До такого висновку дійшли британські експерти зі школи економіки і фінансів при університеті Сент-Ендрюс.

Економісти виявили високий рівень задоволення серед працівників молодше 45 років, які оцінювали більш високі заробітки своїх колег. Заздрість робила таких працівників щасливими, тому що вони вірили, що і самі незабаром зможуть домогтися аналогічного успіху. Але ось у віковій групі після 45 років порівняння з матеріальним достатком колег призводить співробітників до депресій і навіть відчаю. Вони вважають, що у них вже немає часу досягти чогось подібного.

"Зазвичай людям не доставляють задоволення їх ровесники або колеги, які домоглися більшого успіху, і подібне порівняння робить нас менш щасливими", — говорить співавтор дослідження професор Феліз Фітцрой.

Іншими словами, чим більше заробляють наші колеги, тим більш нещасними ми себе відчуваємо. Але ось в середовищі молодих людей все відбувається з точністю до навпаки.

Правда в умовах кризи ситуація дещо змінюється. І випускники вузів бувають щасливі взагалі від того, що їм вдається знайти хоч якусь роботу серед рекордного безробіття і скорочень. Зазвичай, ця посада значно поступається їх кваліфікації. Тут вже не до заздрості до чужих окладів.

Источник