Зробіть прості літні кавунові цукерки вдома — неймовірно смачно

Вам знадобиться всього 4 простих інгредієнти, без желатину.

Спекотна літня і тепла осіння пора — час всіляких фруктів і ягід, самою літньою з яких багато назвуть кавун. Звичайно, він хороший і сам по собі, проте ще з кавуна можна зробити дуже смачні і прості в приготуванні цукерки. Діти точно від них будуть в захваті, та й дорослі не залишаться байдужими, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • кавуновий сік — 1 ст.;
  • цукор — 1/2 ст.;
  • кукурудзяний крохмаль — 1/4 ст.;
  • вершкове масло — 1 ч. л.;
  • цукрова пудра для посипання

Приготування:

В першу чергу необхідно підготувати кавуновий сік. Зручніше і простіше це буде зробити за допомогою звичайної терки, так ви і натрете м'якуш, і відокремите від нього кісточки.

Кавуновий сік виливаємо в сотейник, до нього додаємо цукор, кількість якого регулюємо залежно від солодощі кавуна, і кукурудзяний крохмаль. Також можна якщо є бажання додати в суміш лимонний сік або лимонну кислоту. Варимо все на повільному вогні, постійно помішуючи, до досить густого кремоподібного стану. У готову масу додаємо трохи вершкового масла, добре перемішуємо.

Далі розстеляємо пергамент, який трохи змащуємо олією або присипаємо крохмалем. Викладаємо на нього масу і розрівнюємо її до бажаної товщини.

Заготівлю накриваємо і прибираємо в холодильник приблизно на 1 годину. Після закінчення цього часу присипаємо ласощі цукром або цукровою пудрою, нарізаємо на шматочки бажаного розміру і готово!

Источник