Серветку з першим контрактом Мессі з «Барселоною» виставили на аукціон

Серветка, на якій 13-річний Ліонель Мессі підписав свій перший контракт з ФК «Барселона», буде продана на аукціоні зі стартовою ціною 300 000 фунтів стерлінгів (352 000 євро).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW із посиланням на заяву британського аукціонного дому Bonhams.

Контракт на серветці, збережений тодішнім представником Мессі Орасіо Гаджолі, буде виставлена на продаж з 18 по 27 березня.

Серветка була підписана футболістом у грудні 2000 року, коли спортивний директор «Барселони» Карлес Рексач домовився із батьком Мессі та Гаджолі залучити до команди аргентинського підлітка, який згодом став найкращим нападаючим клубу за всю історію.

Угода, ратифікована тодішнім президентом клубу Жоаном Гаспартом, була офіційно підписана тієї ж ночі, а через місяць «Барселона» завершила підписання контракту з Мессі, розпочавши його 20-річне перебування у каталонському футбольному клубі.

Восьмиразовий володар «Золотого м’яча» допоміг «Барселоні» виграти 35 титулів, провівши рекордні 782 матчі і забивши 674 голи.

У 2021 році Мессі перейшов із «Барси» до «Парі Сен-Жермен», а у 2023 році приєднався до «Інтера» із Маямі.

Як повідомляв Укрінформ, суперкар Lamborghini Diablo VT 1997 року випуску, побудований на замовлення Дональда Трампа, продали на аукціоні Barrett-Jackson's за 1,1 мільйона доларів.

Фото: Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images

Источник