Звитяга в Стамбулі. Гру забудуть, а результат залишиться

Київське «Динамо» проходить  у наступний раунд кваліфікації Ліги чемпіонів.

«Динамо» здолало «Фенербахче» 2:1 у 120-хвилинному напруженому матчі. Попри всі прогнози скептиків підопічні Мірчі Луческу змогли обіграти турків на їх території і покрокувати далі. Не без долі везіння, а місцями яскравої усмішки фортуни. Про важку гру з приємним результатом читайте в матеріалі від Укрінформ.

На полі без змін, за грою – теж

Київське «Динамо» прогнозовано вийшло на матч-відповідь проти «Фенербахче» таким самим складом, як і на гру в Лодзі. Це кадровий максимум киян на сьогодні. На жаль, навіть цьому складу складно щось протиставити команді вищого рівня. Тим паче на чужому полі.

Через це кияни лише й намагалися імітувати гру у футбол протягом першого тайму. Підопічні Луческу не встигали за супротивниками через відсутність ігрового тонусу і програвали персональні дуелі місцями через необачність, а інколи через нижчий клас майстерності. Як наслідок, 1 удар по воротах за перший тайм від лівого захисника Влада Дубінчака. І той пройшовся вище воріт.

Ніщо не вказувало на зміни перед початком другого тайму, навіть на самому початку другої половини гри. Поки нам не трапилося щастя.

Не пощастило, а заслужили

На 53 хвилині півзахисник турків Юксек грубо вкотився в ноги Буяльському і отримав жовту картку. Вона стала другою для гравця, тому на полі ми його з того часу не бачили. Лише після того, як «Фенербахче» почало грати в меншості, ми спромоглися на першу змістовну атаку. Її у притаманному для себе стилі, у відтяжці від переслідувачів  довершив Віталій Буяльський. 1:0!

Здавалося б, що справа за малим: окопатися на своїй половині поля і довести гру до логічного завершення. На жаль, так думали всі, окрім Дениса Попова. Наш захисник прийомом з боротьби, не інакше, завалив Валенсію у штрафному майданчику. Тут нам знову пощастило, позаяк Жора Бущан в ефектному стрибку витягнув удар форварда турків.

Поки всі вішали медалі на груди Бущану, він тим часом необачно вийшов на перехоплення подачі з кутового і залишив свої ворота незахищеними. Цим і скористався Салай. Гру перевели в овертайми.

Є глибина складу – буде гол

На початку першого екстра-тайму на поле вийшов Караваєв і Вівчаренко. «Динамо», попри відсутність практики виступів на офіційному рівні були банально свіжішими за суперників. Один з численних моментів завершився взяттям воріт. Вівчаренко прострілив на Караваєва і той в один дотик приніс киянам перемогу.

Попри невтішну статистику першого тайму(1:8 за ударами, 0:3 за ударами в площину), пенальті і загалом вкрай кволу гру, «Динамо» змогло пройти в наступний раунд кваліфікації Ліги чемпіонів. Підопічні Луческу виграли собі час набрати ігрові кондиції, щоб в майбутньому виглядати змістовнішими. Бо поки на полі тільки один повністю готовий футболіст – Жора Бущан зі своїми 7-а сейвами у цій грі.

Далі навряд буде краще

Прохід «Динамо» — це серйозний привід порадіти за своїх кумирів. Особливо важливо знаходити радісні моменти в період української визвольної війни проти російських загарбників. В той же час, це тільки черговий крок до групового етапу Ліги чемпіонів.

Підсилювати команді зараз немає ким, в якому форматі буде чемпіонат України – невідомо, чи не залишить команду ще хтось з гравців у трансферне вікно – запитання. Перед українськими командами багато викликів, які впливають на якість гри. На щастя, це не впливає на якості нашої підтримки своїх улюблених гравців. Далі – двоматчеве протистояння з австрійським «Штурмом» у кваліфікації до ЛЧ. Розпочнемо з того ж місця.

Фото: fcdynamo.com

Віталій Ткачук, Київ

Источник