Активісти блокують фури рф: черга на кордоні Польщі з білоруссю – 30 кілометрів

Кількасот активістів продовжують блокувати російські вантажівки у пункті пропуску Кукурикі-Козловичі на польсько-білоруському кордоні. Черга фур розтягнулася вже на понад 30 км

Про це пише у Фейсбуці українська медіаекспертка Ірина Земляна, яка перебуває на місці протесту на кордоні, передає Укрінформ.

“Проїхало три фури. Одна з телятами, дві зі свиньми. Це наша принципова позиція, пропускати фури з тваринами. Більше фури не їдуть ніякі. Нагадаю, що раніше ми пропускали з європейськими номерами”, — зазначила Земляна.

За її словами, черга фур на кордоні вже розтягнулася на понад 30 км.

Як інформувалося, у суботу вранці розпочалася блокада пункту пропуску на кордоні Польщі з Білорусією. Українські та польські активісти наголошують, що не може бути жодної торгівлі, поки росія здійснює збройну агресію проти України.

Глава польського уряду Матеуш Моравецький заявив, що він однозначно підтримує протестувальників, які в суботу заблокували польсько-білоруський кордон для руху російських та білоруських вантажівок. Він закликав Єврокомісію якомога швидше почати діяти у напрямку введення нових санкцій.

Дістатися пункту пропуску Кукурикі-Козловичі на кордоні можна самотужки, або безкоштовно автобусами, які організовують активісти у Варшаві. Зокрема, виїзд до кордону відбувається з Варшави в суботу о 6-ій та 20-ій годині (за європейським часом) та у неділю о 6-й ранку. Повернення, відповідно, о 23-ій годині в суботу, та о 9-ій та 23-ій годині – в неділю. Автобуси відправлятимуться з Варшави від зупинки “P+R Metro Wilanowska” за адресою Вілановська алея, 26. Для реєстрації на автобус потрібно заповнити форму http://surl.li/bnxvq

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Источник