Австралія запровадила нові санкції проти російських олігархів і бізнесменів

Австралія запровадила персональні санкції щодо 33 російських олігархів, бізнесменів та членів їхніх родин.

Про це повідомило МЗС Австралії, передає Укрінформ.

“Оголошені сьогодні санкції посилюють відданість Австралії запровадженню обмежувальних заходів проти осіб, які мають величезні статки та є економічно й стратегічно важливими для Росії, в тому числі через свій зв’язок із президентом рф володимиром путіним”, — йдеться у заяві.

Зазначається, що під санкції потрапили олігарх Роман Абрамович, глава Газпрому Олексій Міллер, глава банку “Росія” Дмитро Лебедєв, керівник Ростеку Сергій Чермезов, генеральний директор ТОВ "Транснефть" Микола Токарєв, глава ВТБ Ігор Шувалов та інші.

В австралійському МЗС додали, що лише протягом останніх двох тижнів наклали санкції на майже півтисячі осіб, причетних до російського вторгнення в Україну.

“Ми й надалі ретельно координуватимемо свої дії з партнерами, аби змусити росію дорого заплатити за свої дії”,- наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, Центральний банк Багам заборонив підзвітним фінансовим установам проводити транзакції росіян та білорусів, на яких поширюється дія санкцій Заходу.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Источник