Байден назвав захоплення синагоги в Техасі актом терору

Президент Сполучених Штатів назвав «актом терору» захоплення заручників у синагозі міста Коллівілл, що у штаті Техас.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Джо Байден сказав про це у Філадельфії, куди приїхав разом із дружиною, аби вшанувати спадок лідера руху за громадянські права Мартіна Лютера Кінга.

«Я дякую за невтомну роботу правоохоронним органам усіх рівнів, які діяли спільно і безстрашно, щоб звільнити заручників», — заявив Байден.

За його словами, найближчими днями стане більше відомо про мотиви зловмисника, який напав на синагогу. «Але дозвольте мені чітко заявити всім, хто має намір поширювати ненависть: ми протистоятимемо антисемітизму та зростанню екстремізму в нашій країні», — підкреслив американський лідер.

Своєю чергою віцепрезидент США Камала Гарріс також подякувала співробітникам правоохоронних органів та висловила солідарність із громадою синагоги.

«Хоча нам ще належить дізнатися про мотиви чоловіка, який захопив заручників, ми знаємо: те, що сталося вчора в конгрегації Бет Ісраель, є нагадуванням про те, що ми повинні виступати й боротися з антисемітизмом і ненавистю скрізь, де вони існують», – зазначила Гарріс.

Як повідомлялося, у синагозі міста Коллівілл в американському штаті Техас невідомий чоловік захопив у заручники чотирьох осіб. Через кілька годин після захоплення одного із заручників було звільнено.

За попередніми даними, зловмисник вимагав звільнити пакистанку Аафію Сідіккі, засуджену до 86 років ув'язнення, за замах на вбивство громадян та державних службовців США.

Фото: The Washington Post

Источник