Блінкен чекає відповіді РФ на пропозиції США про безпеку у Європі

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що очікує особистої відповіді від глави МЗС Росії Сергія Лаврова протягом ближчих днів після отримання Москвою письмового документа з пропозиціями від США щодо безпеки у Європі.

Про це глава Держдепартаменту США заявив у середу під час спеціального брифінгу в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я очікую спілкування з міністром закордонних справ Лавровим впродовж ближчих днів після того, як Москва матиме можливість прочитати документ та буде готовою обговорювати наступні кроки», — зазначив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що ніхто не повинен мати сумнівів у серйозності намірів американської сторони, коли йдеться про дипломатію.

«Але ми будемо діяти з однаковою цілеспрямованістю й потужністю, щоби зміцнити оборону України та підготувати швидку і єдину відповідь на подальшу російську агресію»,- наголосив Блінкен.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США у середу заявив, що офіційний Вашингтон передав Москві письмову відповідь на її «пропозиції» щодо гарантій безпеки у Європі. За його словами, документ містить занепокоєння США, а також союзників і партнерів у зв’язку з діями Росії, які підривають безпеку в регіоні; принципові й прагматичні оцінки стурбованості з боку Москви; пропозиції США у сферах, де обидві сторони можуть досягти взаємних інтересів.

Источник