Британія запровадила нові санкції проти росії та Ірану

Уряд Великої Британії запровадив 13 грудня нові санкції проти росії та Ірану за атаки на Україну ракетами й дронами-камікадзе.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі уряду.

“Велика Британія підтримує Україну. Атаки російських військ на міста та мирних жителів в Україні не залишаться без відповіді. Іранський режим, усе більше ізольований через заклики до змін з боку власного народу, укладає угоди з путіним у відчайдушній спробі вижити. путін хоче зламати дух України, але йому це не вдасться. Україна переможе і відбудується”, — заявив глава МЗС Джеймс Клеверлі.

Зазначається, що сьогодні британський уряд оголосив про новий санкційний пакет, спрямований проти високопосадовців російської армії, причетних до ракетних обстрілів України, а також іранських компаній, бізнесменів і посадових осіб, залучених до виробництва та/або постачання безпілотників кремлю.

Всього у списку 12 росіян, 3 іранців та одна іранська компанія MADO.

Всім особам або компанії, які потрапили під санкції, заморозять активи та заборонять в'їзд до Британії.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз ухвалив 12 грудня новий пакет санкцій проти Ірану. Він охоплює санкції за постачання зброї росії для війни в Україні, а також обмежувальні заходи у зв’язку із грубими порушеннями іранською владою прав людини.

Источник