Історія, особливості та різновиди ролів

Одними з найяскравіших представників японської кухні є суші та роли. Їх історія вже налічує понад 1200 років, а свій початок вони беруть від горців Південно-Східної Азії. Тоді вони були не такими як зараз, а більш схожі на консервовану їжу. Щоб риба не псувалася, бо ціна на неї була висока, її маринували у рисі та солі, а потім їли, викидаючи все інше. Зараз такого вже ніхто не робить і їдять всі інгредієнти, а саму страву, яку можна замовити на сайті https://odesa.sushi-master.ua/, роблять тільки зі свіжих продуктів.

Основні відмінності суші від ролів

Основа будь-якої азіатської кухні це, звичайно ж, рис. Він, заправлений рисовим оцтом, є основою страв. Здавалося б, навіщо тут оцет, але він склеює рис й страви не розвалюються.

Грудку рису, поверх якого викладається свіжа риба або інший морепродукт — називається суші, іноді їх перев’язують смужкою норі.

Попередньо викладений рис на морські водорості та згорнутий у циліндр, всередині якого знаходиться різноманітна начинка називається роли.

Але на цьому відмінності не закінчуються, адже суші готують переважно вручну, що не можна сказати про роли, які у вік сучасних технологій скручуються й за допомогою спеціальних машин.

Відмінності в рецептурі також великі, суші одноманітніші й наголошують виключно на смак свіжих морепродуктів або риби. Роли, які замовляють на https://odesa.sushi-master.ua/menu/rolls набагато цікавіші, адже в їхньому складі часто можна зустріти:

  • огірок;
  • курку;
  • вершковий сир;
  • сурімі;
  • омлет;
  • авокадо та інше.

Найчастіше роли покриваються зверху ікрою тобіко, роблять їх запеченими з шапочками із сиру або японського майонезу, з різними добавками та соусами.

Види ролів

У сучасному світі різновидів ролів величезна кількість, що не дивно з огляду на різноманітність приготування та начинок. Перераховувати всі не будемо, а розповімо про найцікавіші на наш погляд.

  • Хосомакі. Досить невеликі за розміром та кількістю інгредієнтів роли, які готуються з прісноводної та морської риби, відвареної курки та різних овочів. Головна характерна риса даних ролл — це водорості норі зовні
  • Футомакі. Протилежність попереднім ролам, мають набагато більші розміри, а також більшу кількість різноманітних начинок, в які крім вищеперелічених входять томати, дайкон, мідії, кальмари та інші морепродукти. Також додають відварні яйця та різноманітну зелень.
  • Урамак. Дослівно це роли навиворіт. Тут зовні рис, а начинка в середині загорнута в норі. Для прикладу це роли «Філадельфія» та «Каліфорнія». Зверху кладуть морську рибу чи посипають ікрою тобіко.
  • Спрінг-роли. Схожі на попередні з однією лише відмінністю — їх загортують в рисовий папір чи яєчний омлет («томаго»).

Замовити свіжі та смачні роли зі швидкою доставкою можна на сайті Sushi Master, попередньо обравши потрібне місто України.