«Це лише початок»: Пентагон обіцяє продовжити удари по проіранських бойовиках

У міністерстві оборони США задоволені результатами ударів по угрупованнях, пов’язаних з іранським Корпусом вартових ісламської революції та наголошують, що це лише початок.

З відповідною заявою виступив речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо робити оцінки й наразі вважаємо, що отримали гарний ефект: удари знищили або функціонально пошкодили понад 80 цілей на семи об’єктах», – прокоментував він удари по проіранських бойовиках в Іраку та Сирії 2 лютого.

За словами Райдера, кількість жертв і постраждалих уточнюється. Водночас генерал наголосив, що це лише початок, і «будуть вжиті додаткові заходи», аби змусити Корпус вартових ісламської революції та його бойовиків відповісти за їхні атаки на американські об’єкти.

Представник Пентагону зауважив, що Сполучені Штати не прагнуть розширення конфлікту на Близькому Сході, однак не терпітимуть ударів по позиціях американських військ.

Крім того, Райдер прокоментував удари, здійснені у складі багатонаціональної коаліції 3 лютого по єменських хуситах, підтримуваних Іраном. Він зазначив, що це значно погіршило можливості бойовиків перешкоджати судноплавству в Червоному морі.

Генерал уточнив, що три удари в Ємені були здійснені разом із союзниками, а ще 14 — виключно силами США. Загалом, були атаковані 36 об’єктів хуситів у 13 локаціях, у тому числі підземні сховища зброї, ракетні системи  пускові установки, системи ППО та радари.

Як повідомлялося, Сполучені Штати завдали ударів по об’єктах проіранських угруповань на Близькому Сході у взаємодії із силами Великої Британії, Австралії, Бахрейну, Канади, Данії, Нідерландів і Нової Зеландії.

Источник