Франція підтримує подальші перемовини між Вірменією й Азербайджаном — МЗС

Франція підтверджує підтримку переговорів між Вірменією та Азербайджаном, які мають забезпечити міцний мир між двома закавказькими країнами.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Франції за результатами зустрічі, яку міністр закордонних справ Катрін Колонна провела з вірменським колегою Араратом Мірзояном, передає Укрінформ.

“Міністр підтвердила рішучу мобілізацію Франції на підтримку поточних переговорів між Вірменією та Азербайджаном з усіх невирішених питань (проєкт мирного договору, демаркація кордону, відкриття комунікацій, гуманітарні питання) з метою досягнення міцного миру з повною повагою до територіальної цілісності Вірменії”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністри обговорили стан перемовин, зокрема після останніх зустрічей у Празі 6 жовтня, Брюсселі 2 листопада та Вашингтоні 7 листопада.

Очільники зовнішньополітичних відомств також зробили початкову оцінку розгортання цивільної місії ЄС уздовж кордону між Вірменією та Азербайджаном, отриману відповідно до празьких висновків.

Як повідомлялося, у жовтні лідери Вірменії та Азербайджану погодилися на розміщення цивільної місії Євросоюзу на спільному кордоні в рамках зусиль щодо врегулювання багаторічного конфлікту, який спалахнув з новою силою у вересні цього року.

Источник