Після російських погроз Єврокомісія збільшує макрофінансову допомогу для Молдови

На фоні погроз, що лунають на адресу політичного керівництва Молдови з кремля у зв’язку із європейським курсом країни та її активною підтримкою України, Єврокомісія оголосила про намір надати для Молдови додаткові 145 мільйонів євро макрофінансової допомоги.

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні на власній сторінці у Твіттері написала Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн. 

«Ми стоїмо у солідарності поряд із Молдовою, коли шокові хвилі від жорстокої російської війни продовжують вражати країну. Сьогодні ми запропонували збільшити макрофінансову допомогу для Молдови на 145 мільйонів євро.  Це суттєво підтримує економіку та енергетику країни», — написала Урсула фон дер Ляєн. 

Як вже повідомляв Укрінформ, російські політики відкрито погрожують Молдові у зв’язку із її європейською орієнтацією. Сьогодні представник держдуми рф леонід калашніков заявив, що вступ Молдови до НАТО може призвести до «руйнування державності» цієї країни, оскільки буде сприйматися росією як «загроза безпеці». 

Раніше президентка Молдови Мая Санду заявила, що вторгнення росії в Україну спонукає Молдову замислитися над тим, щоб відійти від закріпленого конституцією нейтрального статусу й приєднатися до "ширшого альянсу". 

Источник