Глава Пентагону закликав зупинити росію, яка нищить світовий порядок

Міністр оборони США Ллойд Остін звернувся до міжнародної спільноти із закликом об’єднати зусилля у відповідь на агресію рф проти України та спроби кремля підірвати світовий порядок.

Про це Остін заявив на міжнародній конференції з питань безпеки «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Вторгнення росії в Україну – це те, що відбувається, коли гнобителі зневажають правила, які захищають нас усіх. Так стається, коли більші держави вирішують, що їхні імперські апетити важливіші за права їхніх мирних сусідів», — сказав глава Пентагону.

Він підкреслив, що росія знищує світовий порядок, заснований на правилах. І якщо не втрутитися, це призведе до утворення світу, наповненого хаосом і безладом, у якому ніхто з цивілізованих країн не хотів би опинитися.

«Тож, використаймо цей момент, щоб об’єднатися для спільної мети. Використаймо цей момент для зміцнення міжнародного порядку, заснованого на правилах», — закликав Ллойд Остін, наголосивши що це питання майбутнього, у якому всі прагнуть існувати безпечно.

Як повідомляв Укрінформ, 15 червня в столиці Бельгії відбудеться засідання Контактної групи з питань оборони України, так званий «Рамштайн-3». Цей формат спілкування міністрів оборони, створений за ініціативи Сполучених Штатів, охоплює  понад 40 країн.

Фото: picture alliance / NurPhoto 

Источник