Глава трибуналу над Мілошевичем закликав вигнати росію з Радбезу ООН

Прокурор на процесі над експрезидентом Сербії Слободаном Мілошевичем у Міжнародному трибуналі щодо колишньої Югославії Джеффрі Найс закликав світ виключити росію з Ради безпеки ООН.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю Times Radio.

«Дуже важливий крок, який слід зробити, — це вигнати росію з Ради безпеки (ООН – ред.) або скасувати її право вето. Це право (вето рф у Радбезі — ред.) еквівалентне тому, що Гітлер отримав би право вето в 1944 році, щоб сказати, кого судитимуть у Нюрнберзі в 1946 році», — сказав Найс.

Russia's UN security council seat "is the equivalent of Hitler being given the veto power in 1944 to say who will be tried at Nuremberg in 1946."

Barrister Geoffrey Nice, who led the prosecution of Milosevic, tells @carolewalkercw that Putin's chances of being tried are tiny. pic.twitter.com/M0bIcNrOAv

— Times Radio (@TimesRadio) April 10, 2022

За його словами, якщо позбавити росію права вето, то тоді вона може постати перед судом за злочини, пов’язані з агресією проти іншої країни.

Він також зазначив, що інший спосіб притягнути рф до відповідальності полягає в тому, щоб після закінчення цієї російсько-української війни російські потенційні підсудні були би видані росією.

Як повідомлялося, в Україні 46-й день триває повномасштабна війна, розв’язана росією. Війська рф обстрілюють та знищують об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко вбивають українців.

Міжнародний кримінальний суд у березні за зверненням понад 40 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів рф в Україні.

Фото: MARY TURNER FOR THE TIMES

Источник