Євросоюз засуджує проведення росією псевдореферендумів на території України

Високий представник ЄС Жозеп Боррель засудив проведення російськими окупаційними силами фейкових «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України.

Про це він написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«ЄС засуджує проведення незаконних «референдумів» та їх сфальшовані результати. Це є ще одним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України на тлі систематичного порушення прав людини. Ми високо оцінюємо мужність українців, які продовжують чинити опір та боротися проти російського вторгнення», — написав Боррель.

Напередодні речник ЄС Пітер Стано підтвердив намір ЄС присягнути до відповідальності всіх причетних до організації фейкових «референдумів» на територіях Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей України.

Як повідомляв Укрінформ, під час виступу на засіданні Комітету Європарламенту із закордонних справ заступник директора Європейської служби зовнішніх дій по Східній Європі та Центральній Азії Люк П’єр Девін наголосив, що всі причетні до проведення так званих «референдумів» будуть притягнуті до відповідальності, і це буде приводом для додаткових обмежувальних заходів.

Загарбники оголосили «результати» псевдореферендумів в Україні, згідно з якими «підтримка» на окупованих територіях входження до складу росії становила нібито понад 97% голосів.

Україна закликала ЄС, НАТО та Групу семи посилити тиск на державу-агресора, включно з новими жорсткими санкціями проти росії, та суттєво збільшити військову підтримку України.

Источник