Ізраїль і Палестина погодилися на перемир’я в секторі Газа — ЗМІ

Ізраїльська сторона й палестинські бойовики погодилися на перемир'я в секторі Газа з вечора неділі, запропоноване раніше Єгиптом, який виступає посередником у процесі переговорів.

Про це повідомляє в неділю агентство Reuters із посиланням на кілька джерел, передає Укрінформ.

«Джерело в єгипетських службах безпеки повідомило, що Ізраїль погодився на пропозицію про перемир'я, тоді як палестинський чиновник, знайомий з посередницькими зусиллями Єгипту, сказав, що воно набуде чинності о 20:00 за місцевим часом», — зазначається в повідомленні.

Тим часом, як пише The Times of Israel, прем'єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід заявив, що його країна досягла своїх цілей за три дні боїв у Газі проти палестинського ісламського джихаду. Він також зазначив, що немає необхідності продовжувати операцію «Світанок», розпочату цієї п’ятниці.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні посередники з боку Єгипту запропонували ізраїльській стороні укласти тимчасову угоду про припинення вогню між Ізраїлем і палестинським терористичним угрупованням «Ісламський джихад». Однак тоді було неясно, чи погодилися сторони на це. У суботу армія оборони Ізраїлю продовжила операцію «Світанок» та повідомила про ліквідацію всієї верхівки Палестинського ісламського джихаду (PIJ).

Источник