Ізраїльські винищувачі завдали ударів по позиціях «Хезболли» на півдні Лівану

ЦАХАЛ заявляє, що у другій половині понеділка ізраїльські винищувачі завдали ударів по двох позиціях "Хезболли" по півдні Лівану — Рачайя-аль-Фухар і Хіам.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

За даними ЦАХАЛу, серед цілей були позиції для запуску ракет і будівля, що використовувалася терористичним угрупуванням, та інші об'єкти інфраструктури.

ЦАХАЛ додали, що також обстрілював райони поблизу Айта-аш-Шаб з артилерії, щоб «усунути загрози».

Крім того, повідомляється, що ЦАХАЛ вночі винищувачами завдав ударів по об'єктам інфраструктури в Джабаль-Блаті і кількох будівлях терористичного угрупування в Марвахіні.

У понеділок вранці ліванське відділення терористичного ХАМАС випустило понад 20 ракет з Лівану по півночі Ізраїлю. У своїй заяві ХАМАС заявив, що запустив ракетний залп по військовій базі поблизу міста Кір'ят-Шмона.

За даними Армії оборони Ізраїлю, близько 20 ракет перетнули кордон під час атаки. Більшість снарядів були перехоплені системою протиповітряної оборони «Залізний купол», тоді як інші, ймовірно, впали на відкриту місцевість, йдеться в повідомленні.

Про руйнування або поранення не повідомляється.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що обстріляла джерело вогню з артилерії.

Ліванський осередок ХАМАС зберігає присутність у Лівані під захистом «Хезболли».

Пізніше в понеділок по Верхній Галілеї було випущено ще щонайменше 15 ракет, повідомили в ЦАХАЛі. Про поранення або руйнування не повідомляється.

Як повідомляв Укрінформ, ХАМАС готове погодитися на перемир'я з Ізраїлем на п'ять або більше років, скласти зброю та стати політичною партією після того, як буде створена незалежна Палестинська держава.

Фото: Israel Defense Forces

Источник