кабаєва та російські олігархи потрапили під санкції Канади

Ім’я колишньої гімнастки аліни кабаєвої, яку тісно пов’язують з президентом рф володимиром путіним, потрапило у новий санкційний перелік Канади.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться в оприлюдненому урядом Канади документі.

Окрім кабаєвої, дію санкцій було розширено ще на 21-го громадянина росії, в тому числі колишню дружину олігарха михайла фрідмана ольгу айземан, а також його доньок ларису та катерину.

Також Канада запровадила обмежувальні заходи проти першого заступника голови правління сбербанку кирила царьова, члена правління ВТБ святослава островського й кількох інших провідних російських банкірів.

Окрім цього, канадські санкції тепер поширюватимуться на чотири російські фінансові установи, в тому числі суверенний інвестиційний фонд рф — російський фонд прямих інвестицій, під керівництвом якого знаходиться 10 млрд дол.

Додамо, що усі кошти та майно підсанкційних осіб на території Канади заморожено, а їй самим забороняється в’їзд на територію країни. Від початку російського вторгнення до України в лютому Канада наклала санкції на понад 1000 фізичних та юридичних осіб з України, росії та білорусі.

Источник