Китай обурило рішення саміту НАТО через згадку про співпрацю з Росією

Офіційний Пекін обурився через рішення саміту НАТО у Вашингтоні, в якому було названо Китай вирішальною силою, що сприяє війні РФ проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Це викликало гнівну відповідь представництва Китаю в ЄС, яке закликало НАТО «припинити роздуми про так звану китайську загрозу, а також провокувати конфронтацію та суперництво».

Речник Міністерства закордонних справ Китаю Лінь Цзянь заявив сьогодні, що Альянс паплюжить його країну "сфабрикованою дезінформацією".

Китай також закликав НАТО "триматися подалі" від Азіатсько-Тихоокеанського регіону, заявивши, що зусилля Альянсу щодо зміцнення військових та безпекових зв'язків з сусідами Китаю підривають інтереси країни, а також мир та стабільність у регіоні.

Як повідомлялося, у Вашингтоні відбувається 75-й саміт НАТО, одним з головних питань якого є нарощування військової допомоги Україні.

За підсумками першої пленарної зустрічі саміту НАТО заявив Єнс Столтенберг заявив, що ситуативна коаліція авторитарних режимів Росії, КНДР, Ірану за економічного підживлення з боку Китаю означає глобальний стратегічний зсув, який загрожує глобальній безпеці.

Источник