Лідери G7 солідарні щодо обмеження ціни на російську нафту — Білий дім

Лідери країн Групи семи (G7), які зустрілися цими днями на саміті в німецькій Баварії, дійшли абсолютного консенсусу про необхідність обмеження ціни на російську нафту, однак цей механізм потребує детального опрацювання.

Про це заявив під час пресбрифінгу в понеділок радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ.

«Серед країн G7 існує абсолютний консенсус, що метою наших енергетичних санкцій проти росії в кінцевому підсумку має стати позбавлення її прибутку й водночас забезпечення стабільності на глобальному енергетичному ринку», — зауважив радник президента США.

Водночас, зауважив він, це питання є складним для реалізації, і дискусії навколо нього тривають.

«Обмеження ціни є серйозним методом досягнення такого результату (щодо позбавлення росії прибутків – ред.)», — зазначив Салліван.

Він пояснив, що в плані реалізації цього рішення виникає багато запитань, як це опрацювати з країнами-споживачами, з приватним сектором – і на ці запитання потрібно ще буде знаходити відповіді.

«Це потребує технічної роботи, яку мають зробити міністри – енергетики й фінансів, щоби розробити обмеження, які будуть виконуватися на практиці», — наголосив радник Байдена.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у понеділок закликав учасників саміту G7 у Німеччині посилювати санкції проти росії, зокрема обмежити ціну на російську нафту.

Источник