Молдова вже приєдналася до понад 80% санкцій ЄС проти Росії

Молдова більш ніж на 80% приєдналася до санкцій ЄС проти Росії.

Про це повідомив міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой, передає Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

«Була набагато менша частка. Але останнім часом вона зросла. І ми продовжимо звернення, щоб приєднатися до наших європейських партнерів», — сказав Попшой.

Відповідаючи на запитання, чи може Молдова відновити відносини з Росією за чинної російської влади, глава МЗС заявив, що в найближчому майбутньому це неможливо.

«З огляду на сьогоднішній досвід та жахи, що відбуваються в Україні, через варварську, вкрай цинічну війну важко говорити про якесь значне поліпшення відносин у найближчому майбутньому. У цьому контексті, звісно, ми не можемо говорити про нормалізацію відносин», — сказав Попшой.

За його словами, коли держава грубо порушує міжнародне право і здійснює жахи, подібних до яких не було на європейському континенті з часів Другої світової війни, на поліпшення відносин «доведеться почекати».

«На жахи, які відбуваються в Україні, неможливо заплющити очі. Росії та російському суспільству знадобиться надзвичайно багато часу, щоб переварити те, що сталося», — сказав молдовський міністр.

Як повідомляв Укрінформ, торік у листопаді Молдова приєдналася до чотирьох із шести пакетів санкцій, запроваджених ЄС проти Росії. Санкції спрямовані проти громадян та юридичних осіб Російської Федерації.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року ЄС запровадив кілька пакетів санкцій проти Москви. Вони включають заборони та обмеження на імпорт або експорт товарів. Під санкції ЄС потрапили 1800 російських фізичних і юридичних осіб.

Источник