Омікрон у Європі: за тиждень — понад 7 мільйонів нових випадків

Упродовж першого тижня січня в Європі зареєстрували понад 7 млн випадків нового штаму коронавірусу Омікрон.

Як передає Укрінформ, про це інформує AP.

Регіональний директор ВООЗ в Європі Ганс Клюге заявив на брифінгу у вівторок, що 26 країн регіону повідомили, що понад 1% їхнього населення щотижня заражається COVID-19.

Клюге послався на оцінки Інституту показників здоров'я Вашингтонського університету, згідно з якими, за прогнозами, половина населення Західної Європи буде інфікована COVID-19 упродовж найближчих шести-восьми тижнів.

Клюге закликав країни Європи запровадити обов'язкове носіння масок у приміщеннях та приділити пріоритетну увагу COVID-вакцинації, включаючи бустерні дози та групи ризику.

ВООЗ раніше закликала багаті країни не пропонувати бустерні дози своєму населенню, а пожертвувати медикаменти біднішим країнам, де вразливі групи ще не були імунізовані зовсім.

Клюге додав, що стурбований тим, що Омікрон рухається на схід по європейському континенту, на його думку, цей штам матиме набагато більший вплив на країни з нижчим рівнем COVID-вакцинації.

Як відомо у світі станом на ранок 11 січня зафіксували 311 099 080 випадків COVID-19. Одужали 260 673 035 осіб, 5 512 468 пацієнтів померли.

Источник