росія продовжує горіти: потужна пожежа охопила Сахалінську електростанцію

У суботу, 30 квітня, на Сахалінській ГРЕС-2, що знаходиться на Далекому Сході росії, сталася масштабна пожежа в турбінному відділенні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«Працівники електростанції (в суботу вдень – ред.) ліквідували займання у турбінному відділенні. Але пожежа знову спалахнула з новою силою. Горить турбінне відділення. Ситуацію погіршує сильний вітер у цьому районі», — сказав співрозмовник.

За його словами, ніхто не постраждав, навантаження з енергопостачання Сахаліну на себе взяли Південно-Сахалінська ТЕЦ-1 та Ногліцька газотурбінна станція. Весь персонал ГРЕС-2 евакуйовано.

За даними пресслужби обласної влади, вогонь перекинувся на покрівлю ГРЕС-2. На боротьбу з вогнем залучено додаткові пожежні розрахунки.

Своєю чергою, губернатор регіону Валерій Лімаренко повідомив, що до гасіння пожежі на Сахалінській ГРЕС-2 залучать гелікоптер ГУ МНС.

Прокуратура Сахалінської області проводить перевірку за фактом пожежі та взяла на контроль заходи щодо його ліквідації, а також належного енергопостачання у регіоні.

На місце події виїхав прокурор Томаринського району. Перевірки, організовані уповноваженими органами, спрямовані на встановлення причин пожежі та обставин її виникнення, також перебувають на контролі прокуратури, зазначає пресслужба.

Причина займання встановлюється.

Як повідомляв Укрінформ, у росії триває низка пожеж та вибухів. Раніше стався вибух на фармацевтичному підприємстві «Синтез» у російському обласному центрі Кургані.

Також російській Бєлгородській області біля села Стара Нелідівка горів склад боєприпасів.

Окрім того, Твері згорів інститут, що розробляв ракети для армії рф, а у підмосковному місті Корольов, де розташовані низка підприємств космічної та ракетної промисловості, трапилась масштабна пожежа в одному з будинків промислової зони. 

Источник