Росія зміцнює кордони у трьох областях після рейдів добровольців — ГУР

Після рейдів добровольчих російських формувань, які воюють на боці України, Росія активізувала заходи зі зміцнення ділянок свого кордону в Бєлгородській, Курській та Брянській областях.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

За даними ГУР, на сьогодні особовий склад угруповань російських військ «Курск», «Брянск» і «Бєлгород» тренують виявляти та боротися з диверсійно-розвідувальними групами, вести штурмові дії в умовах міської забудови, охороняти й обороняти об’єкти критичної інфраструктури.

Вишкіл новобранців для посилення своїх прикордонних регіонів Росія проводить, зокрема, у Маріуполі Донецької області й інших тимчасово захоплених містах України.

Також на території Курської, Брянської й Бєлгородської областей росіяни зміцнюють, удосконалюють і маскують укріплення, намагаються збільшити там кількість засобів боротьби з дронами, станцій радіоелектронної боротьби та систем протиповітряної оборони.

Зокрема, до Курської області планується переміщення підрозділів 5-ї зенітно-ракетної бригади збройних сил РФ, що нині перебуває на окупованій території Луганської області.

Інженерні підрозділи російських військ розширюють географію мінно-вибухових загороджень у прикордонних областях.

Встановлено, що серед населення згаданих регіонів зростає рівень невдоволення діями муніципальних чиновників, самого Кремля та російських пропагандистів, які рекомендують жителям прикордоння «терпіти та поринути у скорботу» за вбитими під час теракту в Підмосков’ї.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня легіон «Свобода России», Російський добровольчий корпус та Сибірський батальйон у межах спільної операції зайшли в Курську та Бєлгородську області.

У РДК заявили, що мають на меті встановити свій прапор над Кремлівською стіною.

Фото ілюстративне

Источник