Розмови з російськими офіційними особами більше не в інтересах Франції — Сежурне

Глава французького МЗС Стефан Сежурне заявив, що Франція більше не зацікавлена в розмовах з російськими чиновниками. Йдеться про телефонну бесіду, яку його колега, міністр збройних сил Себастьян Лекорню, провів з російським міністром оборони Сергєєм Шойгу.

Глава французької дипломатії висловив жаль, що Росія опублікувала неправдивий звіт про цю розмову, повідомляє Укрінформ з посиланням на RFI.

"Сьогодні не в наших інтересах розмовляти з російськими офіційними особами, тому що пресрелізи, які виходять, і звіти, які робляться, є брехнею", — заявив Сежурне в інтерв’ю Міжнародному французькому радіо (RFI).

Він додав, що перш ніж знову говорити з росіянами, "нам, можливо, спочатку потрібно встановити довіру, і перш за все, нам потрібно побачити розвиток подій на військовому фронті в Україні, щоб відносини могли бути відновлені".

На думку Сежурне, фінальне комюніке росіян "фактично пропонує нам не співпрацювати".

Раніше президент Еммануель Макрон обґрунтував першу з жовтня 2022 року розмову між Лекорню та Шойгу тим, що Франція нібито мала "корисну інформацію" щодо теракту під Москвою і мала поділитись нею з росіянами. Однак після цієї розмови сам Макрон і засудив загрозливі коментарі росіян.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони сил Франції Себастьян Лекорню уперше з жовтня 2022 року поговорив телефоном з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу. Росіяни за підсумками їх розмови оприлюднили документ, згідно з яким сторони висловили «готовність поговорити» про конфлікт в Україні. Російський міністр Шойгу вкотре звинуватив Україну у причетності до теракту під Москвою, а також висловив сподівання, що за цим не стоять французькі спецслужби.

Фото: La Tribune

Источник